Uncategorized

Kaartspellen van vroeger

DeSpellenWereld

Ben je op zoek naar nostalgie en wil je een trip down memory lane maken? Dan zijn kaartspellen van vroeger perfect voor jou! In dit artikel vind je een handige lijst met de meest geliefde kaartspellen uit vervlogen tijden. Of je nu op zoek bent naar klassiekers zoals klaverjassen en bridge, of juist wilt ontdekken welke spellen vroeger populair waren, je bent hier aan het juiste adres. Klaar om weer te genieten van de charme en spanning van kaartspellen van vroeger?

Beverbende is speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen en kan perfect gecombineerd worden met Beverclan! In dit spel moet je strategisch denken en je geheugen gebruiken. Je hebt 4 kaarten met strafpunten voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Bij je beurt trek je een kaart en voer je een actie uit. Je kunt bijvoorbeeld een kaart ruilen of invloed uitoefenen op de kaarten van andere spelers. Wie de minste strafpunten heeft, wint de ronde.
Beverbende Kaartspel

Boonanza Kaartspel

Boonanza is een spannend kaartspel waarin spelers bonen verbouwen en verhandelen om geld te verdienen. Elke speler krijgt 5 bonenkaarten en moet ze in volgorde houden. Met twee bonenvelden kunnen spelers bonen verbouwen, maar het is belangrijk om de juiste bonen te hebben. Tijdens je beurt mag je bonen verbouwen en nieuwe bonenkaarten openen om te houden of te verhandelen. Het spel eindigt na drie keer door de bonenkaartenstapel te spelen en de speler met het meeste geld wint. Boonanza is een boeiend handelsspel van de auteur van Agricola en Le Havre.
Boonanza Kaartspel

De Crew Kaartspel

Ga samen op een uniek avontuur in het heelal! In De Crew moeten jullie als team 50 missies voltooien. Het spel werkt als een slagenspel: de eerste speler speelt een kaart en de volgende spelers moeten kaarten van dezelfde kleur spelen. Degene met de hoogste kaart wint de slag. Maar let op, De Crew is een coöperatief spel! Jullie moeten allemaal een specifiek aantal kaarten volgens de missieregels ontvangen. Een fout kan leiden tot een mislukte missie. Communicatie is beperkt, waardoor slim samenwerken essentieel is. Kunnen jullie het avontuur volbrengen? Ook geschikt voor 2 spelers!
De Crew Kaartspel

De Grote Dalmuti

Leef het oneerlijke leven van De Grote Dalmuti in dit spannende kaartspel! Streep naar de top en kroon jezelf als De Grote Dalmuti, maar wees op je hoede voor verraderlijke ondergeschikten en een mogelijke Narrenrevolutie. Snelheid is van essentieel belang, de eerste speler die al zijn kaarten kwijtraakt, wordt de volgende ronde De Grote Dalmuti. Degene die als laatste overblijft, wordt de Grote Dienaar en moet alle kaarten verzamelen en delen. Wees sluw en zorg dat je niet wordt afgezet!
De Grote Dalmuti

Dobble Classic

Dobble is een vlot kaartspel dat leuk is voor jong en oud! Het vereist snelle reflexen en goede observatievaardigheden om te winnen. Je moet als eerste het overeenkomstige symbool herkennen en de ronde winnen. Elke ronde blijft boeiend, omdat er maar één andere kaart is met dezelfde afbeeldingen als de kaart voor je. Je kunt een kaart nemen, plaatsen of afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes. Educatief spel voor hand-oogcoördinatie, concentratie, motoriek en snelheid. Geschikt voor 2-8 spelers, duurt 15 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Dobble helpt bij visuele herkenning en waarneming, en biedt mentale stimulatie voor zowel kinderen als volwassenen.
Dobble Classic

Imploding Kittens Exploding Kittens Uitbreiding

Imploding Kittens is de eerste uitbreiding voor het prijswinnende kaartspel Exploding Kittens. Deze uitbreiding bevat 20 nieuwe kaarten, waaronder een imploderende kitten die het mogelijk maakt om met 6 spelers te spelen. Ook zit er een levensgrote "Cone of Shame" bij het spel. Alle kaarten zijn voorzien van hilarische illustraties van The Oatmeal. Let op: je hebt het basisspel in het Nederlands nodig om deze uitbreiding te kunnen spelen.
Imploding Kittens Exploding Kittens Uitbreiding

Exploding Kittens NSFW 18+ Editie Nederlandstalig Kaartspel

De opwindende NSFW editie van Exploding Kittens! Deze 18 plus versie bevat het volledige spel, maar met expliciete artwork op elke kaart. Perfect voor een avondje vol uitdagende en hilarische speelmomenten. Speel het stand-alone of combineer het met het Nederlandstalige basisspel voor een feest met maximaal 9 spelers.
Exploding Kittens NSFW 18+ Editie Nederlandstalig Kaartspel

Halli Galli Actiespel

Herschreven: Halli Galli is een spectaculair reactiespel geschikt voor iedereen die tot 5 kan tellen. Iedere speler krijgt een stapel kaarten met vruchten. Om de beurt draait elke speler een kaart om en legt deze op zijn eerdere omgedraaide kaarten. Één kaart blijft altijd zichtbaar. Als er precies 5 van dezelfde vrucht zichtbaar zijn, proberen alle spelers zo snel mogelijk op de bel te drukken. De snelste speler wint de open kaarten. Wie als laatste kaarten over heeft, is de winnaar. Geschikt voor jonge kinderen, studenten en families die simpelweg even willen ontspannen met een leuk spel.
Halli Galli Actiespel

Jatten Kaartspel

Het spannende spel van kaartendiefstal! In Jatten draait alles om het stelen van kaarten van je tegenstanders om je eigen verzameling op te bouwen. Maar wees voorzichtig, want hebzucht kan je de das om doen. Elke beurt speel je een kaart uit je hand en steel je een kaart van een tegenstander. Je kunt kiezen om te stoppen en die kaart te houden, of nog een kaart van dezelfde speler te stelen. Pas op, als je twee kaarten met dezelfde waarde steelt, verlies je ze allemaal! Verzamel als eerste zes kaarten van dezelfde waarde om te winnen!
Jatten Kaartspel

LAMA Kaartspel

L.A.M.A is een vlot kaartspel met als doel om alle minpunten af te leggen. Elke beurt probeer je kaarten af te leggen om minpunten te voorkomen. Als je niets kunt afleggen, kun je passen of een goede kaart trekken. Minpunten worden gegeven in de vorm van fiches. Als je al je kaarten kwijtraakt, mag je een fiche teruggeven van waarde 1 of 10. De speler met de minste minpunten wint aan het einde van het spel!
LAMA Kaartspel

Ligretto

Ligretto is een razendsnel en superpopulair kaartspel waarbij het doel is om zo snel mogelijk van je kaarten af te komen. Het is een spel waarbij snelheid, goede combinaties en snelle reactie essentieel zijn. Met het basisspel Ligretto Blauw kunnen 2 tot 4 spelers tegelijkertijd spelen, wat zorgt voor hilarische situaties. Het spel bevat 160 kaarten en spelregels en is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.
Ligretto

Lost Cities: Het Kaartspel

Lost Cities: Het kaartspel is een tactisch bluf- en planningsspel voor 2 spelers. Bouw expedities in 5 kleuren op door kaarten van laag naar hoog neer te leggen. Leg in je beurt een handkaart op een expeditie of aflegstapel. Hou kaarten vast die de tegenstander nodig heeft om hem dwars te zitten, maar wees voorzichtig met je eigen kaarten. Gebruik weddenschapskaarten om de plus- of minpunten van een expeditie te vermenigvuldigen! Met eenvoudige spelregels en korte speelduur kun je meerdere potjes achter elkaar spelen.
Lost Cities: Het Kaartspel

Openhartig Dating

In de ‘Openhartig’-collectie van OpenUp! is er nu ook Openhartig Dating met meer dan 100 verrassende vragen om elkaar beter te leren kennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren dater: daten blijft spannend! Hoe begin je een leuk gesprek op een ontspannende manier? Wat wil je echt weten van je date? En hoe ontdek je snel of jullie een goede match zijn? Met ‘Openhartig Dating’ is dit probleem zo opgelost. Trek om de beurt een kaart met een vraag en ontdek onthullende antwoorden, heb ontspannen gesprekken en vooral veel plezier samen! Binnen no-time ken jij je date!
Openhartig Dating

Party or Naughty Het ultieme drankspel

Vier het weekend in stijl met het Party or Naughty drankspel! Dit populaire spel zorgt voor hilarische, spannende en uitdagende momenten. Het is dé oplossing voor een avond vol plezier en gezelligheid. Trek een kaart en voer de opdracht uit zoals beschreven staat. Niet gehoorzamen? Dan moet er gedronken worden! Verdien punten door de opdracht succesvol uit te voeren. De kaarten bevatten grappige, spannende, uitdagende en hilarische opdrachten en vragen. Een absolute must-have voor een onvergetelijke avond!
Party or Naughty Het ultieme drankspel

Tactic Paw Patrol 3-in-1:

Met Paw Patrol 3-in-1 haal je drie vrolijke spellen in huis! Lotto, Domino en Memo zorgen voor urenlang speelplezier. Verzamel kaarten op je afbeeldingskaart, maak een plaatjesketting en vind de paren. De doos bevat 4 legplaten, 72 kaartjes voor Lotto en Memo, 36 Domino kaartjes en spelregels. Ideaal voor kinderen!
Tactic Paw Patrol 3-in-1:

Ravensburger Koehandel Kaartspel

Word de slimste koehandelaar in het spel Koehandel van Ravensburger! Bied met boerenverstand en wees listiger dan de rest om de lucratiefste dieren, zoals de prijskoe Bertha, in handen te krijgen. Maar let op, koehandel kan behoorlijk uit de hand lopen en je weet nooit wie uiteindelijk wie te pakken heeft. Wie wordt de gelukkige eigenaar van de prijskoe en de andere dieren? Ontdek het zelf en speel Koehandel!
Ravensburger Koehandel Kaartspel

Saboteur Basisspel

In dit spannende rollenkaartspel zitten schatgravers en saboteurs elkaar dwars. Elke speler krijgt een geheime rol als een saboteur of schatgravende dwerg en ontvangt kaarten met gangen, gereedschap en sabotagemogelijkheden. De schatgravers willen de schat vinden, maar de saboteurs proberen dit te voorkomen door elkaars gereedschap te saboteren en de gangen verkeerd te leggen. Omdat de rollen geheim zijn, kan het voorkomen dat je per ongeluk een bondgenoot hindert. De partij die aan het einde de meeste beloningen heeft verzameld, wint het spel. Ideaal voor grotere groepen, maar al leuk vanaf 3 spelers.
Saboteur Basisspel

SET

Zoek en vind sets in dit spannende reactiespel voor het hele gezin! Op tafel liggen 12 kaarten met gekleurde symbolen. De symbolen hebben vier eigenschappen in drie variaties: kleur, hoeveelheid, vulling en vorm. Iedereen zoekt tegelijkertijd naar een set van drie kaarten waarvan de eigenschappen volledig gelijk of helemaal verschillend zijn. Schreeuw "SET!" als je er een ziet en laat zien welke kaarten volgens jou een set vormen. Bij een correcte set mag je de kaarten houden en worden ze weer aangevuld. Wie heeft aan het einde de meeste kaarten?
SET

Skip Bo Junior - - -

Skip-Bo Junior is een geliefd en eenvoudig kaartspel, speciaal ontworpen voor junioren. Met leuke afbeeldingen van dieren, is het een snel te leren spel voor zowel jong als oud. Leg de kaarten in de juiste volgorde weg en probeer als eerste al je kaarten kwijt te raken om te winnen. Geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 4 jaar.
Skip Bo Junior - - -

Take 5! Kaartspel

Take 5! is een opwindend kaartspel waarbij geluk, bluf en slim tellen centraal staan. Het doel van het spel is om zo min mogelijk strafpunten te krijgen. Het spel bestaat uit 104 kaarten met verschillende waarden en strafpunten. Elke speler ontvangt 10 kaarten en er liggen 4 kaarten open op tafel. Elke ronde kiest elke speler een kaart uit zijn hand en legt deze gedekt voor zich neer. De spelers draaien hun kaarten tegelijk om en voegen ze toe aan de kaarten op tafel, te beginnen met de speler met de laagste kaart. Degene die als zesde kaart aan een rij moet leggen, neemt de vijf kaarten van die rij als strafpunten voordat hij zijn kaart neerlegt. Degene die na 10 ronden de minste strafpunten heeft, wint. Take 5! is een ideaal spel voor grotere groepen, zoals studenten en grotere families, die op zoek zijn naar een eenvoudig en snel spelletje.
Take 5! Kaartspel

The Mind

The Mind is een uniek teamspel waarbij spelers op een bijzondere manier moeten samenwerken. Er wordt geen informatie uitgewisseld en er is geen overleg toegestaan. Toch moeten de spelers de levels voltooien door hun gedachten met elkaar te verbinden. Het doel is om de kaarten in volgorde uit te spelen, zonder te praten over de cijfers. Het spel bevat 120 speelkaarten en spelregels. Het voltooien van het laatste level zorgt voor een geweldige teamervaring en een gevoel van zweven op een roze wolk.
The Mind

Mattel Games UNO

Het doel van UNO is om de eerder gespeelde kaart te overtreffen met een kaart van dezelfde kleur of symbool. Let op de actiekaarten en wees op je hoede voor blufgedrag van je tegenstanders. UNO lijkt sterk op het spel Pesten, maar met cijfers van 0 tot 9 en speciale pestkaarten. De eerste speler die al zijn kaarten kwijt is, wint het spel. Er zijn in totaal 108 verschillende kaarten, inclusief de cijfers 0 tot 9 in vier kleuren. Elke kaart is twee keer aanwezig, behalve de 0. De overige 30 kaarten hebben diverse effecten zoals een beurt overslaan, kleur veranderen en spelersvolgorde omkeren. Bij het begin van het spel krijgt elke speler meerdere kaarten. De kleur van de bovenste kaart in de stapel is normaal gesproken bepalend voor de kleur van de volgende kaart.
Mattel Games UNO

De Weerwolven Van Wakkerdam Best Of basisspel

De Weerwolven Van Wakkerdam Best Of is een spannende variant van het klassieke spel. Perfect voor spelers die op zoek zijn naar een nieuwe ervaring of hun collectie willen uitbreiden. Dit spel bevat bekende elementen zoals het dorp, weerwolven en verschillende rollen, maar ook nieuwe rollen en kaarten voor extra uitdaging. Geschikt voor 8-18 spelers, het is ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie. Of je nu ervaren bent of niet, met De Weerwolven Van Wakkerdam Best Of beleef je gegarandeerd plezier en spanning.
De Weerwolven Van Wakkerdam Best Of basisspel