Bordspellen, Educatieve spellen

Leuke educatieve spellen voor kleuters

DeSpellenWereld

De vroege jaren zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een kind, en wat is een betere manier om dit te stimuleren dan met educatieve spellen die ook nog eens leuk zijn? Als je een ouder, verzorger of leerkracht bent die op zoek is naar de beste manieren om leren en spelen te combineren, dan ben je hier aan het juiste adres. Van taal- en rekenvaardigheden tot sociale interactie en fijne motoriek, er zijn tal van leerzame spellen die perfect afgestemd zijn op de behoeften en interesses van kleuters. In deze blogpost verkennen we de meest boeiende en educatieve spellen voor kleuters die niet alleen educatief maar ook enorm vermakelijk zijn. Lees verder en vind het perfecte spel om je kleuter zowel te onderwijzen als te vermaken!
Met 'Ik leer schrijven' van Jumbo leren kinderen vanaf 4 jaar spelenderwijs letters, cijfers en woordjes schrijven. Het educatieve spel bevat 20 opdrachtkaarten die aansluiten bij de lesstof voor kinderen van 4 jaar. Kinderen kunnen zelfstandig oefenen met behulp van de lichtbak en het speciale schrijfsysteem. Het vernieuwde design maakt de koffer compacter en lichter, en het LED-scherm op de lichtbak maakt het nog makkelijker voor kinderen om de opdrachten te zien. Geschikt voor het oefenen van motorische schrijfvaardigheden, cijfers, kleine en hoofdletters en woordjes schrijven.
Ik leer schrijven Nieuwe editie

Electro Basisschool

Bereid je kleintje voor op groep 1 en 2 met Electro Basisschool Groep 1&2! Het ideale cadeau voor kinderen die binnenkort naar de basisschool gaan. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, met meer dan 350 opdrachten op 3 niveaus. Verbind de vragen met de juiste antwoorden met behulp van de rode en blauwe kabeltjes. Bij het juiste antwoord gaat het lampje branden. Bevat 12 grote kaarten met opdrachten over kleuren, vormen, tellen, tegenstellingen, letters, de tijd en de eerste woordjes leren lezen. Spelen met Electro Basisschool Groep 1&2 stimuleert de ontwikkeling en nieuwsgierigheid van kinderen. Handig cadeau voor nu en later!
Electro Basisschool

Ik Leer Lezen

Leer spelenderwijs lezen en woordjes spellen met 'Ik leer lezen'. Speciaal ontworpen voor 5-jarigen met woordjes van maximaal 5 letters en passend bij hun woordenschat. Het lettersysteem maakt zelfstandig oefenen mogelijk. Bevat 15 kaarten met 90 opdrachten op 3 niveaus: naleggen van woordjes, zoeken naar begin-, eind- en tussenletters en woordjes spellen. Ideaal om thuis voor te bereiden op school.
Ik Leer Lezen

Electro Wonderpen

Met de Electro wonderpen kunnen kinderen spelenderwijs leren over verbanden en overeenkomsten. Het spel bevat 12 grote kaarten met meer dan 90 vragen, die de ontwikkeling en nieuwsgierigheid van kinderen stimuleren. Electro biedt al tientallen jaren speel- en leerplezier met educatieve thema's en slimme elektronica. Het spel leert kinderen op een leuke manier over verschillen, overeenkomsten, silhouetten en nog veel meer. Met de wonderpen kunnen kinderen het juiste antwoord aanraken, waarbij een muziekje klinkt en het lampje brandt als het antwoord goed is. De set bevat de Wonderpen, 12 kaarten en spelregels in kleur.
Electro Wonderpen

tiptoi® Starterset Bij ons thuis Ravensburger Leersysteem

tiptoi® Starterset Bij ons thuis Met de tiptoi® Starter-Set prentenboek Bij ons thuis zijn kinderen vanaf 3 jaar direct klaar om de wereld te ontdekken, want bij het boek is de stift al meeverpakt - en de bijpassende audio bestanden zijn al op de stift geladen.?! Bij de familie Hofman in de fonteinstraat gebeurt altijd van alles! Hier wonen de kinderen Lara, David en Baby Finn met hun ouders, opa en oma en de hond Rocky.?! Met de tiptoi® stift kan je het huis van de familie Hofman tot leven laten komen.?! In de keuken, tuin, de kinderkamer en de badkamer is veel te ontdekken.?! Kun jij de blauwe pluche olifant vinden?! Weet jij in welke ruimte gekookt wordt?! Wat doet Lara voor het naar bed gaan in bad?! Begeleid David en zijn familie en voel je alsof je thuis bent! Door middel van eenvoudig te begrijpen zinnen leren kinderen vanaf 3 jaar in een handomdraai nieuwe woorden uit hun leefomgeving.?! Spelletjes en liedjes verdiepen de geleerde woordenschat.?!
tiptoi® Starterset Bij ons thuis Ravensburger Leersysteem

Electro Op School

Electro Op School is een educatief vraag- en antwoordspel dat kinderen vanaf 3 jaar helpt om goed te kijken, logisch na te denken en te leren over kleuren, letters en meer. Het spel bevat 40 vragen en wordt geleverd in een handig boekje met ringband, ideaal voor onderweg. De wonderpen werkt op 2x 1,5V AG3 (LR41) batterijen, die gemakkelijk te vervangen zijn. Het spel werkt als volgt: kies een kaart, lees de opdracht en raak met de pen de juiste antwoordstip aan.
Electro Op School

Clementoni Spelend Leren Interactive Quiz Junior Educatief Speelgoed Kleuter Speelgoed

Ontdek de Interactieve Quiz Junior van Clementoni, het ideale cadeau voor kinderen vanaf 4 jaar! Dit educatieve speelgoed zorgt op een speelse manier voor leerplezier. Met 12 themakaarten en maar liefst 350 quizvragen leert je kind alles over kleuren, dieren, cijfers en meer. Door de vragen te beantwoorden via de verbindingskabels op het speelbord, wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld. Dankzij de verschillende niveaus blijft je kind continu leren. Clementoni is al jaren expert in educatief speelgoed en helpt kinderen op een leuke en leerzame manier te ontwikkelen.
Clementoni Spelend Leren Interactive Quiz Junior Educatief Speelgoed Kleuter Speelgoed

Breinbreker Spelletjes 4 Jaar - Educatief Spel - Kinderspellen Geheugen Chess Schaakspel Bordspel Kinderen 3 Jaar Houten Puzzel - Montessori Speelgoed - Educatief Speelgoed 4 Jaar – Houten Speelgoed - Kinderspeelgoed - WoodyDoody

Bekijk ons trendy educatief speelgoedassortiment van het merk WoodyDoody! Maak kennis met het WoodyDoody Memory Pinnen Bordspel, een leuke manier voor ouder en kind om bij te dragen aan geheugenontwikkeling. Dit kleurrijke memory spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bevordert cognitieve ontwikkeling. Gemaakt van onbewerkt dennenhout, zijn de onderdelen licht en veilig. Deze must-have is ideaal voor thuis en onderweg. Versterk motorische en cognitieve vaardigheden met jong en oud. Dit schaakspel is perfect voor verjaardagsfeestjes, familie-evenementen of gewoon voor plezier!
Breinbreker Spelletjes 4 Jaar - Educatief Spel - Kinderspellen Geheugen Chess Schaakspel Bordspel Kinderen 3 Jaar Houten Puzzel - Montessori Speelgoed - Educatief Speelgoed 4 Jaar – Houten Speelgoed - Kinderspeelgoed - WoodyDoody

tiptoi® spel De Hongerige Getallenrobot

De Hongerige Getallenrobot Robby is een educatief tiptoi® spel waarin kinderen spelenderwijs kennis maken met vormen, getallen en rekenen. Met behulp van de tiptoi® stift kunnen kinderen op vier verschillende niveaus aan de slag. Ze lossen opgaven op en voeren de juiste antwoorden in bij Robby. Als ze de opgaven goed oplossen, verdwijnt het fiche in de buik van de robot. Daarnaast kan er ook een vrolijk getallenlied gezongen worden en kunnen er minispellen gespeeld worden. Let op: tiptoi® stift en audiobestanden apart verkrijgbaar.
tiptoi® spel De Hongerige Getallenrobot

Must-Have for Kids®

Je kind moet de kaartjes zo verdelen dat de weegschaal in balans blijft. Spel 2: Oranje kaarten (gemiddeld) Deze spelvorm is gericht op het maken van eenvoudige rekensommetjes.?! Op de kaartjes staan verschillende getallen en je kind moet de kaartjes zo verdelen dat de weegschaal in balans blijft. Spel 3: Blauwe kaarten (gevorderd) Deze spelvorm is gericht op het maken van moeilijkere rekensommetjes.?! Je kind moet de kaartjes zo verdelen dat de weegschaal in balans blijft. Het spel kan gespeeld worden met 1-4 spelers.?! Geschikt voor kinderen tussen de 3-12 jaar.
Must-Have for Kids®

Verlichting Leren

Dit Montessori houten speelgoed is perfect voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Het stimuleert vaardigheden zoals rekenen, kleurherkenning, matchen, fijne motoriek en hand-oogcoördinatie. Gemaakt van glad hout en niet-giftige verf, met prachtig artwork en nummerkaarten voor extra verrassing. Het bevat verschillende vormen en kleuren blokken die kinderen kunnen sorteren en in elkaar zetten. Het is geschikt voor zowel school als thuisgebruik, perfect voor homeschooling of in het klaslokaal. Met kleurrijke cijfers, ringen, vormen en flashcards worden kinderen gestimuleerd om te leren. Geschikt voor kleuterschool en kinderen die thuis leren.
Verlichting Leren

Create & Discover De Ruimte

Ontdek het heelal en de ruimte door middel van creatieve activiteiten! Deze set biedt 7 activiteiten met een ruimtethema, waaronder het bouwen van een zonnestelsel, het experimenteren met het boetseren van de aardkern en het maken van een sterrenbeeldprojector voor in je eigen kamer. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en bevat in totaal 12 leuke experimenten.
Create & Discover De Ruimte

Tacto Coding by PlayShifu met app

Leer programmeren op een speelse manier met Tacto Coding! Programmeer echte figuurtjes en overwin obstakels door slimme oplossingen te bedenken. Geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar, biedt Tacto Coding visuele aanwijzingen voor beginners en Scratch voor degenen die al wat ervaring hebben. Gebruik de bijgeleverde programmeerblokjes om het spel aan te sturen en ontwikkel analytisch denken, probleemoplossend vermogen en logisch redeneren. Download de Tacto-app en beleef spannende avonturen met kleurrijke personages op je iPad met iOS 11 of hoger, of op een Android-tablet met OS 6 en minimaal 2 GB RAM.
Tacto Coding by PlayShifu met app

Kennis Kids Ik Leer Engels

Leer op een speelse en leuke manier verschillende landen kennen met dit educatieve spel. Geschikt voor kinderen in groep 7-8. Het spel heeft een compact formaat van 13,5x9x3,3 cm (LxBxD) en is perfect om overal mee naartoe te nemen. Daarnaast helpt het spel ook bij het leren van Engelse woordjes, wat essentieel is bij het leren van een nieuwe taal. Geschikt voor kinderen van 5-7 jaar en heeft een speelduur van ongeveer 10 minuten. Kan zowel alleen als met meerdere spelers worden gespeeld.
Kennis Kids Ik Leer Engels

Tacto Classics by PlayShifu (met app)

Tacto Classics transformeert een tablet in een interactief bordspel met nostalgische spellen zoals Chutes & Ladders, Ludo en Checkers. Plaats de fysieke spelstukken op de tablet voor digitale gameplay en geniet van urenlang plezier. Daag vrienden en familie uit in boeiende strategiespellen en ontwikkel reken- en planningvaardigheden. Geschikt voor 1 tot 4 spelers, inclusief hersenkrakende puzzelspellen, thema's en leuke activiteiten voor het hele gezin. Download de Tacto-app uit de App Store of Play Store en start direct zonder in-app aankopen. Legends of Ludo, Trolls & Ladders en PBJ Checkers zijn slechts enkele van de vele spellen met prachtig beeldmateriaal, animaties en verhalen die kinderen helpen bij het opbouwen van STEAM-vaardigheden.
Tacto Classics by PlayShifu (met app)

Plugo Link

Plugo Link is een AR-gestuurde leerkit voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Transformeer je smartphone of tablet naar een leuk leerplatform waar kinderen echte problemen kunnen oplossen en technische vaardigheden kunnen ontwikkelen. De kit bevat een vouwbaar Gamepad en 15 magnetische bouwblokjes die met ingebouwde magneetjes aan elkaar kunnen worden verbonden. Geen Bluetooth vereist. Download de gratis Plugo App en speel 5 spellen met meer dan 250 uitdagende levels die passen bij verschillende leeftijden. Inclusief gebruikershandleiding met stap-voor-stap instructies.
Plugo Link

Tacto Laser by PlayShifu (met app)

Tacto Laser verandert jouw tablet in een interactief bordspel! Verken de wetenschap van licht door middel van digitale gameplay en echte spelstukken. Kies slim welk spelstuk je wilt gebruiken - licht, lasers, spiegels of prisma's - om obstakels te overwinnen en spannende mysteries op te lossen. Ontwikkel vaardigheden zoals logisch redeneren en planningsvaardigheden. Dit STEM-bordspel is geschikt voor 1 tot 2 spelers en bevat hersenkrakende puzzels, thema's en speelmodi voor het hele gezin. Download de gratis Tacto-app om te beginnen en geniet van spellen zoals Agent Hoot, Maze Craze en Adventures of Sana. De games zijn kleurrijk en vol animaties, personages en verhalen om kinderen te helpen bij het opbouwen van STEM-vaardigheden. Verpakt met 2 frames.
Tacto Laser by PlayShifu (met app)

Slangen en ladders Snakes and Ladders reiseditie

Slangen en Ladders (Snakes and Ladders) is een moderne reiseditie van het klassieke ganzenbordspel. Het doel van het spel is om als eerste het thuishonk te bereiken door over het bord te racen. De inhoud van het spel bestaat uit een spelbord, een dobbelsteen met druksysteem, twee ladders, vier hulpstukken en vier gekleurde knikkers. Een leuke en compacte versie van het spel om mee te nemen op reis!
Slangen en ladders Snakes and Ladders reiseditie

Toy Universe Nummers leren met blokken Cijfers leren is leuk

Ontdek samen met je peuter de wereld van cijfers en rekenen met deze educatieve blokkenset. Knutsel de blokken in elkaar en maak eenvoudige of wat moeilijkere sommetjes. Gebruik dubbelzijdig tape of kindvriendelijke lijm om de blokken aan elkaar te plakken. Op deze speelse manier leert je kind op een leuke en leerzame manier de verschillende cijfers kennen. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
Toy Universe Nummers leren met blokken Cijfers leren is leuk

TickiT HOUTEN 4 OP EEN RIJ

TickiT® Houten 4 Op Een Rij is een reusachtige versie van het bekende spel. Het heeft een stevig houten frame en gladde houten balies. Speel tegen een tegenstander en probeer als eerste een rij van vier gekleurde tellers te vormen. Het spel is niet alleen leuk, maar ook goed voor de fijne motoriek, logisch denken en concentratie van uw kind. De tellers zijn eenvoudig los te maken door de borgpen aan de zijkant van het frame te verwijderen en om te draaien. Inclusief 42 houten tellers (21 rood, 21 zwart) en 1 houten frame. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Let op: bevat kleine onderdelen, verstikkingsgevaar.
TickiT HOUTEN 4 OP EEN RIJ

Plugo STEM Wiz Pack by PlayShifu

De PLUGO STEM WIZ PACK bestaat uit drie educatieve spellen voor kinderen van 4 tot 10 jaar, gericht op het ontwikkelen van STEAM vaardigheden. Het AR Gaming systeem maakt gebruik van een Gamepad en verschillende spelstukken die herkend worden door de tablet/iPad. Download de bijbehorende Plugo Apps gratis in de App Store of Play Store. Deze apps zijn aanpasbaar naar de leeftijd en het niveau van het kind, waardoor ieder spel een leerzame uitdaging blijft. Geschikt voor verschillende apparaten, waaronder iPads, iPhones en Samsung apparaten. De verpakking bevat 1 Gamepad en de Plugo Letters, Count en Link kits.
Plugo STEM Wiz Pack by PlayShifu

Reken Raadsels voor beter leren rekenen 20 kaarten

Met deze rekenraadsels kunnen kinderen vanaf 4 jaar spelenderwijs leren. Vul het juiste antwoord in op de kaarten met vraagtekens. Dit pakket bevat 20 kaarten en helpt bij het verbeteren van rekenvaardigheden. De speelduur is 30 minuten. Let op: de doos is groen in plaats van rood. Koop bewust en ken het product/artikel goed!
Reken Raadsels voor beter leren rekenen 20 kaarten

Jumbo Create & Discover Oceaan

Verken de boeiende oceaanwereld met het Jumbo Create & Discover Oceaan Leersysteem! Speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 6 jaar om hen meer te leren over de dieren en ecosystemen van de oceaan. Het leersysteem biedt talloze activiteiten en speelmogelijkheden voor urenlang speelplezier. Bouw bijvoorbeeld een 3D-puzzel van een haai, experimenteer met zout water en schilder kleurrijke zeewezens met de meegeleverde verf en kwasten. Het educatieve boekje bevat informatie over de oceaan, verschillende zeedieren, leuke feitjes en puzzels om de kennis van de oceaan verder uit te breiden.
Jumbo Create & Discover Oceaan

Plugo Slingshot AR catapult kit

PLUGO SLINGSHOT is een AR-gestuurde katapult waarmee plezier en natuurkunde samenkomen. Richt de katapult op het Gamepad en zie wat er op het scherm gebeurt! Verpletter obstakels in het spel door de juiste hoek, richting en kracht te gebruiken. Geschikt voor kinderen van 5-10 jaar, de Plugo Slingshot-app bevat 5 spellen met meer dan 250+ levels op verschillende niveaus. De spellen worden aangepast aan het niveau van het kind, zodat het altijd uitdagend blijft. Met Slingshot verbeter je de hand-oog coördinatie, ruimtelijk redeneren en leer je over natuurkundige concepten. De verpakking bevat een Gamepad en de Plugo Slingshot. De app kan gratis worden gedownload in de App Store en Play Store.
Plugo Slingshot AR catapult kit

Kennis Kids - Rekenen Ik leer rekenen 5-7 jaar

Je kunt deze kaarten gebruiken om de belangrijke fase van tellen en cijfers herkennen te ondersteunen. Ze helpen kinderen om echte sommen te maken met getallen van 0 tot 10 en later van 10 tot 20. Op een leuke manier bezig zijn met getallen verbetert spelenderwijs de rekenvaardigheid.
Kennis Kids - Rekenen Ik leer rekenen 5-7 jaar

Squla Flits Quiz

Squla Flitz Quiz groep 1-3 is een spannend en educatief spel met 100 vragen over verschillende basisschoolvakken. Draai een kaart open en bedenk snel het goede antwoord. Maar let op, want iemand kan je voor zijn! Degene met de meeste punten wint het spel. Test je kennis en speel snel en slim. Ben jij klaar om te starten? Flits!
Squla Flits Quiz

Yellow Door Lieveheersbeestjes telstenen

Leer op een speelse manier tot 20 tellen, sorteer even en oneven nummers, leer aftrekken en optellen met de natuurlijke hars/steen mix producten van Yellow Door. Ideaal voor binnen en buiten gebruik, de stenen zijn makkelijk afwasbaar. De verpakking bevat 22 stenen, inclusief 2 sets van 0-10, elk met een lieveheersbeestje dat 5 cm meet.
Yellow Door Lieveheersbeestjes telstenen

Veters Leren Strikken

Leer je kind veters strikken met deze leuke houten veterschoen in vrolijke kleuren. Het is superleuk en realistisch om met deze oefenschoen te oefenen. Kinderen kunnen de schoen vasthouden tussen hun voeten en de veters strikken. De schoen kan ook gewoon op tafel worden gelegd. Gemaakt van stevig hout met echte veters, is deze schoen van uitstekende kwaliteit en zeer kindvriendelijk afgewerkt. Het perfecte hulpmiddel om veters strikken te leren!
Veters Leren Strikken