Bordspellen

Carcassonne, alle edities en uitbreidingen

DeSpellenWereld

Carcassonne: een naam die bij veel bordspelfanaten een gevoel van enthousiasme en nostalgie oproept. Vanaf het moment dat het basisspel de wereld veroverde met zijn eenvoudige tegel-leggende mechanisme, hebben spelers zich steeds weer afgevraagd: "welke uitbreiding Carcassonne moet ik nu proberen?" en "wat is de leukste uitbreiding Carcassonne?". Het aantal beschikbare uitbreidingen heeft Carcassonne getransformeerd van een eenvoudig strategisch spel naar een epische speelervaring met eindeloze variaties. Dus, hoeveel uitbreidingen Carcassonne zijn er precies? Laten we samen een reis maken door de rijke wereld van Carcassonne en zijn vele edities om dat uit te zoeken!
Carcassonne is een bekend legspel waarbij spelers samen de Franse stad opbouwen met wegen, steden, kloosters en weiden. Ze scoren punten door horigen in te zetten op afgebouwde projecten. Elke beurt leg je een landtegel neer en zet je een horige neer, afhankelijk van de tegel. Er mag meestal maar één horige op een project staan, tenzij onafgebouwde delen worden verbonden. Het spel eindigt als alle tegels zijn gelegd en degene met de meeste punten wint. Carcassonne is geliefd bij zowel families als veelspelers, vanwege de eenvoudige spelregels en diepgang. Combineer verschillende Carcassonne-producten voor nog meer plezier.
Carcassonne Basisspel

Carcassonne 20 Jaar Jubileumeditie

Carcassonne Jubileum is de feestelijke versie van het populaire familiespel, dat dit jaar 20 jaar bestaat. Deze editie bevat extra tegels, mini-uitbreidingen en speciale stickers om je meeples op te vrolijken. De prachtig uitgevoerde tegels hebben glanzende details en de basis van het spel blijft hetzelfde: bouw een steeds groter wordende kaart van Carcassonne en scoor punten door strategisch gebruik van je meeples. Of je nu een fan bent of het spel voor het eerst wilt ontdekken, Carcassonne Jubileum is een must-have. Beleef de klassieker opnieuw!
Carcassonne 20 Jaar Jubileumeditie

Carcassonne Big Box 3

Met het Carcassonnepakket krijg je het basisspel en maar liefst 11 uitbreidingen in een nieuw artwork! Dit betekent eindeloze variatiemogelijkheden. Het speelmateriaal past perfect in de doos, zodat je alles gemakkelijk kunt meenemen. Inbegrepen zijn het basisspel, Kathedralen & Herbergen, Kooplieden & Bouwmeesters, De Abt, De Rivier, De Vliegtuigen, De Veerboten, Nieuwsberichten, De Goudmijnen, Tovenaar & Heks en De Rovers. Gegarandeerd urenlang speelplezier met deze uitgebreide set!
Carcassonne Big Box 3

Carcassonne De Mist

Er is maar een beperkt aantal tegels beschikbaar om de mistvelden te sluiten en de geesten te kalmeren.?! Carcassonne: De Mist is een spannend coöperatief bordspel waarbij spelers samen moeten werken om de rust in de stad te herstellen.?! Verzamel genoeg punten door tegels te plaatsen en voorkom dat de geesten het spel overnemen.?! Maar wees voorzichtig, want elke nieuwe misttegel brengt meer geesten in het spel.?! Kun jij samen met je medespelers de geesten verbannen en Carcassonne redden van de dreigende ondergang?
Carcassonne De Mist

Carcassonne Kathedralen & Herbergen Uitbreiding

Speel het bekende legspel Carcassonne nu met zes spelers dankzij deze uitbreiding! Het bevat nieuwe tegels met herbergen en kathedralen. Wegen met herbergen zijn twee punten per tegel waard, maar alleen als de weg is afgebouwd. Onafgebouwde wegen en steden met kathedralen hebben geen waarde aan het einde van het spel. Daarnaast krijgt elke speler een extra horige, die voor twee telt. Een set horigen in een zesde kleur is ook inbegrepen, zodat er meer spelers kunnen meedoen. Combineer verschillende Carcassonne-producten voor meer variatie en tactische mogelijkheden.
Carcassonne Kathedralen & Herbergen Uitbreiding

Carcassonne Junior

Carcassonne Junior is een vereenvoudigde versie van het bekende basisspel Carcassonne, speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar. Het spel bestaat uit 8 houten speelstukken genaamd "kinderen van Carcassonne". Door landtegels aan elkaar te leggen, kunnen wegen worden gebouwd. Als jouw kleur op een voltooide weg staat, mag je een van je speelstukken daar plaatsen. Het doel is om als eerste al jouw speelstukken op het landschap te plaatsen. Carcassonne Junior werd in 2012 verkozen tot Spel van het Jaar in de categorie 3-6 jaar.
Carcassonne Junior

Carcassonne De Draak, de Fee en de Jonkvrouw

In de uitbreiding "De Draak, de Fee en de Jonkvrouw" voor Carcassonne nemen dappere helden het op tegen een rondzwervende draak die de omgeving terroriseert. Alleen met de hulp van de fee kunnen ze hun horigen beschermen tegen dit reusachtige monster. Ondertussen zorgt de jonkvrouw in de stad voor afleiding bij ridders, terwijl boeren magische poorten gebruiken om aan de aandacht van de draak te ontsnappen. Combineer deze uitbreiding met andere Carcassonne-producten en maak van het spel een echt sprookje!
Carcassonne De Draak, de Fee en de Jonkvrouw

Carcassonne Kooplieden & Bouwmeesters Uitbreiding

Kooplieden en Bouwmeesters is een spannende uitbreiding op Carcassonne. Deze tweede uitbreiding introduceert drie nieuwe spelregels die het spel nog interessanter maken. Je kunt nu handelswaren verdienen door steden af te bouwen, zelfs als je er niet staat. Ook zorgen varkens ervoor dat je extra punten krijgt voor de steden in je weilanden. Daarnaast kun je een bouwmeester op een weg zetten om een extra tegel te trekken bij het verlengen van de weg. Combineer verschillende Carcassonne-producten voor een geheel nieuwe speelervaring.
Carcassonne Kooplieden & Bouwmeesters Uitbreiding

Carcassonne De Toren Uitbreiding

De nieuwe versie van Carcassonne: De Toren is een uitbreiding op het populaire legspel Carcassonne. Bouw gezamenlijk aan torens om meeples van andere spelers gevangen te nemen. Als twee partijen elkaars meeple gevangen hebben gezet, wisselen ze deze weer uit. Meeples kunnen beschermd worden door een toren in bezit te nemen. Deze uitbreiding kan met maximaal vijf spelers gespeeld worden in combinatie met het basisspel, maar met Kathedralen & Herbergen kan er nog een extra speler meedoen. Carcassonne: De Toren is de perfecte uitbreiding voor spelers die veel plezier beleven aan het dwarszitten van hun tegenstanders. Ontdek nu hoe je de verschillende Carcassonne-producten het beste kunt combineren.
Carcassonne De Toren Uitbreiding

Carcassonne Graaf, Koning en Consorten

Deze set bevat 4 mini-uitbreidingen, waaronder eerder uitgebrachte promotieproducten: De Graaf van Carcassonne, De Rivier II, Koning & Roofridder en Cultusplaatsen & Ketters. Elk voegt een nieuwe dimensie toe aan het basisspel. De Graaf van Carcassonne biedt de mogelijkheid om horigen "reserve" te zetten en op het laatste moment in te zetten. Rivier II laat spelers een vertakkende rivier bouwen bij aanvang van het spel. Koning & Roofridder beloont spelers voor het bouwen van de grootste stad of langste weg. En Cultusplaatsen & Ketters dagen spelers uit om als eerste cultusplaatsen en kloosters af te bouwen voor punten. Combineer deze uitbreidingen voor een nog meer gevarieerd spelverloop.
Carcassonne Graaf, Koning en Consorten

Carcassonne: Safari

"Carcassonne Safari" is een opzichzelfstaande versie van het populaire spel "Carcassonne". In dit spel leggen spelers landtegels aan, waarbij ze savannes, bosjes, dierenpaden en apenbroodbomen ontdekken. Meeples kunnen op bosjes en dierenpaden worden geplaatst, of op een apenbroodboom. Wanneer een bosje of dierenpad wordt afgebouwd, verdienen spelers punten voor verschillende dieren. Een boom geeft spelers nieuwe dierfiches, die kunnen worden gebruikt om puntentellingen te verbeteren of waterplassen te creëren. Tijdens en aan het einde van het spel worden punten verdiend. De speler met de meeste punten na de eindtelling is de winnaar.
Carcassonne: Safari

Carcassonne Het Circus Uitbreiding

Breid je Carcassonne legspel uit met Het Circus. Reis met het circus rond in de omgeving van Carcassonne en zet je meeples in de buurt van de tent voor extra punten. Verander je meeples in artiesten en verdien 5 punten per stuk bij speciale puntentellingen. Circusdirecteuren krijgen extra punten als ze in de buurt van het circus of artiesten werken. Combineer deze uitbreiding met het basisspel en speel met maximaal 5 spelers, of voeg Kathedralen & Herbergen toe voor nog een extra speler. De beste speelervaring krijg je met het nieuwste basisspel van Carcassonne uit 2016, maar Het Circus kan ook gespeeld worden met het oude basisspel en de uitbreidingen. Combineer verschillende Carcassonne-producten voor extra uitdaging en plezier.
Carcassonne Het Circus Uitbreiding

Carcassonne Bruggen, Burchten en Bazaars Uitbreiding

Deze nieuwe versie van de uitbreiding op het populaire legspel Carcassonne voegt bruggen, burchten en bazaars toe om nog meer mogelijkheden en interessante tactieken te creëren. Score punten door bruggen over steden en kloosters te bouwen en wegen op alternatieve manieren uit te breiden. Maak van een kleine stad een burcht om later in het spel meer punten te behalen. Daarnaast kunnen tegels op de bazaar geveild worden, waarbij je met punten moet betalen. Combineer deze uitbreiding ook met Kathedralen & Herbergen om met maximaal 6 spelers te spelen.
Carcassonne Bruggen, Burchten en Bazaars Uitbreiding

Carcassonne Burgemeesters en Abdijen

Bij de nieuwe versie van Carcassonne kun je gebruik maken van burgemeesters en herenboerderijen om het spel nog strategischer te maken. Met de burgemeesters krijg je meeples die net zoveel punten waard zijn als het aantal schildjes in de stad. De herenboerderijen geven je de mogelijkheid om de boeren terug te geven aan hun eigenaar en punten te verdienen. Daarnaast kun je ook wagens gebruiken als meeples en ze na afloop van een project verplaatsen naar aangrenzende gebieden. Met abdijen kun je lege plekken opvullen en alles afbouwen. Ontdek hoe je de verschillende Carcassonne-producten kunt combineren voor nog meer speelplezier!
Carcassonne Burgemeesters en Abdijen

Carcassonne Schapen & Heuvels Uitbreiding

Breid je favoriete legspel Carcassonne uit met het nieuwe Schapen & Heuvels artwork! Gebruik je herder om schaapsfiches te verzamelen - maar wees voorzichtig, want als je een wolfsfiche trekt, verlies je al je schapen. Meeples op landtegels met heuvels geven je een voorsprong bij een gelijke stand, terwijl monniken op kloosters extra punten verdienen voor wijngaarden in de buurt. Deze uitbreiding biedt nieuwe manieren om punten te scoren, zoals schaapsfiches en wijngaarden, en een meeple op een heuvel telt zelfs voor 2! Combineer Carcassonne: Schapen & Heuvels met Carcassonne: Kathedralen & Herbergen voor nog meer speelplezier. Aantal spelers: 2-5 (6 met Carcassonne: Kathedralen & Herbergen).
Carcassonne Schapen & Heuvels Uitbreiding

Carcassonne: Jagers & Verzamelaars

Reis terug in de tijd naar het vruchtbare Zuid-Frankrijk, waar primitieve stammen leven te midden van bossen, rivieren en meren. Word een stamoudste en zet je volgelingen in als vissers, verzamelaars of jagers. Bouw hutten aan de oevers van meren, doorkruis bossen op zoek naar kostbare grondstoffen en jaag op mammoeten en elanden op de uitgestrekte steppen. Pas echter op voor sabeltandtijgers! Ontdek welke stam zich het gemakkelijkst kan bewegen door dit oeroude gebied, waar ooit de stad Carcassonne zal verrijzen.
Carcassonne: Jagers & Verzamelaars