Bordspellen

Alle Catan versies en uitbreidingen

DeSpellenWereld

Wanneer je denkt aan bordspellen, is er één naam die vaak als eerste in gedachten komt: Catan. Dit iconische strategiespel, voorheen bekend als "De Kolonisten van Catan", heeft de harten van velen veroverd sinds de introductie in 1995. Met zijn intrigerende combinatie van strategie, onderhandeling en geluk, heeft Catan zich gevestigd als een hoeksteen in de wereld van moderne bordspellen. Maar wist je dat er naast de basisset talloze versies en uitbreidingen zijn? Van "Zeevaarders" en "Steden & Ridders" tot speciale edities zoals "Catan: Starfarers" en "Catan Junior", er is een versie van Catan voor elke smaak en speelstijl. In deze blog duiken we diep in alle Catan versies en uitbreidingen, zodat jij de perfecte set voor jouw volgende spelavond kunt vinden. Bereid je voor op een reis door de boeiende wereld van Catan en ontdek waarom dit spel na al die jaren nog steeds geliefd is.
De nieuwste editie van het bekende handelsspel. Het spel bevat nu miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kun je je nog meer inleven in de wereld van Catan! In 1999 werd dit populaire handelsspel tot Speelgoed van het Jaar verkozen. Het spel is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden. Je begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Als je aan de beurt bent, gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgen. Dat is afhankelijk van de positie van je dorpen. Daarna mag je handelen met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen binnen. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen om speciale acties te kunnen doen. Verder loopt er een struikrover rond die sommige landschappen leegrooft. Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar zijn ook punten waard. Ook ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct!
Catan Basisspel

Catan: Big Box

Met de Catan Big Box hebben beginnende spelers alles wat ze nodig hebben om het populaire handelsspel "Catan" op verschillende manieren te kunnen spelen. Dit uitgebreide pakket bevat niet alleen het basisspel, maar ook de uitbreiding voor 5 & 6 spelers, nieuwe speelborden met regionale scenario's, de uitbreidingen "Beste vrienden" en "De Helpers" en zelfs het leuke "roll & write" spel Catan: Het Dobbelspel. Alle uitbreidingen en scenario's kunnen met maximaal 6 spelers gespeeld worden, terwijl het dobbelspel geschikt is voor maximaal 4 spelers.
Catan: Big Box

Catan: Het snelle Kaartspel

Dit vlotte kaartspel, gebaseerd op het populaire Catan bordspel, is geschikt voor 2-4 spelers. Bouw straten, dorpen en steden, zet ridders in en breid je steden op verschillende manieren uit. Ruil grondstoffen met andere spelers, de markt en de gedekte stapel. Maar wees voorzichtig, je kunt je straten en ridders zomaar kwijtraken aan andere spelers. Zelfs behaalde overwinningspunten zijn niet altijd veilig! Gelukkig kunnen een kerk en stadsmuur bescherming bieden. De regels zijn simpel en het spel duurt ongeveer een half uur. Geschikt voor 2 spelers, waar alleen geruild wordt in plaats van gehandeld.
Catan: Het snelle Kaartspel

Catan Uitbreiding Steden en Ridders Bordspel

Bescherm het eiland tegen barbaarse invallen en bouw je steden uit tot metropolen met de Steden en Ridders-uitbreiding voor Catan! Deze pittige uitbreiding vereist een exemplaar van het basisspel en kan ook worden gecombineerd met De Zeevaarders van Catan. Nu met nieuw artwork en speelstukken voor nog meer spelbeleving! Let op: deze uitbreiding is alleen te combineren met de nieuwste editie van het basisspel uit 2012, waarin plastic speelfiguren, stevigere landtegels en handige doosjes zijn verwerkt. In Steden en Ridders begin je met een stad en verzamel je handelswaren zoals munten en papier.
Catan Uitbreiding Steden en Ridders Bordspel

Catan: Uitbreiding Zeevaarders

Ontdek nieuwe scenario's voor Catan met deze uitbreidingsset! Combineer het met de nieuwste editie van het basisspel uit 2012 voor nog meer spelplezier. De scenario's in deze set zijn anders dan die in de oorspronkelijke versie en bieden nieuwe uitdagingen. Met nieuwe speelstukken en artwork wordt de spelbeleving nog beter. De handleiding bevat verschillende scenario's waarbij het bouwen van scheepsroutes naar verschillende eilanden een belangrijke rol speelt.
Catan: Uitbreiding Zeevaarders

Catan: Uitbreiding 5/6 spelers

Speel Catan nu met 5 of 6 spelers! Deze uitbreiding bevat extra dorpen, steden, en straten in twee nieuwe kleuren, waardoor je met nog meer mensen kan spelen. Het bevat ook extra landtegels, zodat het eiland aangepast kan worden aan het aantal spelers. Daarnaast bevat de uitbreiding een nieuwe spelregel waarbij twee spelers per beurt kunnen bouwen. Catan is een moderne klassieker met een geschiedenis van ruim 30 jaar, bekroond met vele prijzen en beschouwd als een mijlpaal in bordspellen. Deze editie heeft plastic speelfiguren, stevige landtegels, een verbeterde inlay en handige doosjes voor opslag van speelfiguren.
Catan: Uitbreiding 5/6 spelers

Catan Junior Bordspel

Catan Junior is een spannende piratenvariant van het bekende bordspel Catan, speciaal ontworpen voor kinderen. Bouw forten en schepen om het eiland te veroveren, maar let op de grondstoffen die je nodig hebt. Verdien ze met dobbelsteenworpen, ruil met medespelers, havens, de bank en op de markt. Pas op voor de spookpiraat die je plannen kan verstoren, maar gelukkig kun je de hulp inroepen van Coco, de slimme papegaai. Het doel is om al je forten te bouwen en de overwinning te behalen. Deze vereenvoudigde versie biedt genoeg uitdaging voor volwassenen en kinderen.
Catan Junior Bordspel

Catan: Het Dobbelspel

Dit compacte dobbelspelletje is ideaal voor op reis en neemt slechts een half uurtje in beslag. Het spel draait om het opbouwen van Catan door middel van dobbelstenen. Elke weg en nederzetting levert punten op en uiteindelijk wint degene met de meeste ontdekkersvaardigheden. Je ontvangt een scorevel met bekende elementen uit Catan, zoals wegen, dorpen en steden. Tijdens je beurt gooi je de dobbelstenen drie keer om een waardevolle combinatie te creëren. Als je geen combinatie gooit, ontvang je strafpunten. Om dit te voorkomen, kun je ridders kopen die de dobbelstenen naar specifieke grondstoffen kunnen draaien. Wanneer je scoreblokken op zijn, kun je extra bestellen bij ons.
Catan: Het Dobbelspel

Catan: Uitbreiding De Zeevaarders

Met deze uitbreiding kun je nu ook met 5 of 6 spelers genieten van Catan en de uitbreiding De Zeevaarders van Catan! De set is alleen te gebruiken met de nieuwste editie van het basisspel en de Zeevaarders uit 2012 (met plastic onderdelen). Benieuwd hoe je de verschillende Catan-producten combineert? Lees verder!
Catan: Uitbreiding De Zeevaarders

Catan: Uitbreiding Kooplieden & Barbaren

Kooplieden & Barbaren is de derde uitbreiding van Catan met 4 varianten en 5 nieuwe scenario's. Combineer ze met De Zeevaarders en Steden en Ridders. Ontmoet de havenmeester die spelers beloont met punten voor nederzettingen op havenlocaties. Of speel als de vriendelijke struikrover à la Robin Hood die alleen de rijken berooft. Voor minder geluk is er de variant ''Gebeurtenissen op Catan'' met kaarten in plaats van dobbelstenen. Speel het basisspel met twee spelers dankzij een variant op verzoek van spelers over de hele wereld. De handleiding bevat voornamelijk de beschrijving van vijf nieuwe scenario's met verschillende moeilijkheidsgraden.
Catan: Uitbreiding Kooplieden & Barbaren

Catan: Kosmonauten

Verken het universum in deze spannende variant op Catan! Reis met je ruimteschepen naar verre planeten en maak vrienden met vreemde volken. Bouw nieuwe ruimteschepen en -havens door je grondstoffenproductie te verhogen. Maar pas op voor ruimtepiraten! Met sfeervolle illustraties, gedetailleerde spelregels en prachtig speelmateriaal biedt dit spel een avontuurlijke ervaring. Ontdek het heelal en beleef opwindende ontmoetingen!
Catan: Kosmonauten

Catan Uitbreiding Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers Bordspel

Catan: Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers is een uitbreiding op het populaire handelsspel "Catan". Met 6 verschillende scenario's, waaronder "De woestijndraken" en "Groot-Catan", biedt deze uitbreiding veel uitdaging voor ervaren Catan-fans die bekend zijn met de uitbreidingen "Zeevaarders" en "Steden & Ridders". Voor spelers die liever iets eenvoudigers willen, zijn er ook scenario's zoals "De schateilanden" en "Naar het onbekende". Daarnaast bevat deze uitbreiding extra materiaal om zelf scenario's te ontwerpen of bestaande scenario's aan te passen. Hoewel de uitbreiding het beste te combineren is met de kunststoffen Catan-versies, hebben we ook een uitleg voor de houten Catan-editie beschikbaar om tegemoet te komen aan onze klanten. Klik hier om te zien hoe je de verschillende Catan-producten kunt combineren.
Catan Uitbreiding Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers Bordspel

Catan: Uitbreiding Piraten en Ontdekkers

Deze vierde grote uitbreiding van het populairste bordspel bevat verschillende scenario's die stap voor stap nieuwe spelregels introduceren. Het thema van deze uitbreiding is het ontdekken van nieuwe gebieden, waarbij spelers daadwerkelijk kunnen varen met schepen om passagiers en goederen op te halen en af te zetten. Daarnaast zijn er drie uitdagende missies waar spelers extra punten mee kunnen verdienen. Het inleidende scenario "Land in Zicht" introduceert de meeste nieuwe spelregels, zoals het uitbouwen van dorpen tot havendorpen en het ontvangen van beloningen voor het ontdekken van land. Alle andere scenario's worden gespeeld met alle nieuwe spelregels, inclusief piratenschepen die het spel spannender maken.
Catan: Uitbreiding Piraten en Ontdekkers

Catan Steden & Ridders

De uitbreidingsset Steden & Ridders is nu beschikbaar in een doos voor 5 of 6 spelers. Alleen te combineren met de nieuwste editie van het basisspel en de uitbreidingen uit 2012 met plastic onderdelen. Benieuwd hoe je de verschillende Catan-producten kunt combineren? Lees snel verder!
Catan Steden & Ridders

Catan: Het Duel

Welkom bij "CATAN: Het Duel", het kaartspel voor 2 spelers! In dit spel word je vorst(in) en verken je de wereld van Catan. Je doel is om je vorstendom succesvol uit te breiden en tegelijkertijd je tegenstander in de gaten te houden. Slechts 1 speler kan aan het einde de benodigde overwinningspunten behalen voor de zege. De spelregels en het spel zijn zo opgebouwd dat je eerst vertrouwd raakt met de basisprincipes door middel van een kort introductiespel. Wanneer je je comfortabel voelt, kun je de "themasets" gebruiken om nieuwe kaarten en spelmechanismen te ontdekken. Deze themaspellen geven je een reis door de geschiedenis van Catan, met het basisspel dat zich afspeelt tijdens de kolonisatie van het eiland.
Catan: Het Duel

Catan: Breinbrekers

Catan: Breinbrekers is een puzzel spel waarin je handelsroutes op het eiland van Catan moet opzetten. Er zijn 40 opdrachten verdeeld over vier niveaus en elke opdracht maakt deel uit van een doorlopend verhaal. Begin met de makkelijke opdrachten en raak vertrouwd met de verschillende soorten puzzels. Vind de juiste manier om dorpen en steden met elkaar te verbinden en omzeil de struikrovers. Hoe verder je komt, hoe moeilijker de opdrachten worden. Kun jij ze allemaal oplossen?
Catan: Breinbrekers

Catan 3D Bordspel

Catan 3D is de ultieme versie van het wereldberoemde handelsspel. Met prachtig ontworpen driedimensionale landtegels brengt het spel het eiland Catan tot leven. Geniet van de mooie miniaturen van bossen, weiden en bergen, allemaal ontworpen door Catan-bedenker Klaus Teuber zelf. Zelfs de ruilhavens zijn nu in volwaardig 3D. De kaarten zijn ook vernieuwd met nieuwe illustraties. Bouw wegen, sticht dorpen en zet steden neer in deze adembenemende 3D-wereld. Het spel is nog leuker en spannender geworden!
Catan 3D Bordspel