Uncategorized

Bordspellen jaren 90

DeSpellenWereld

Ontdek de nostalgie van de jaren 90 met onze uitgebreide selectie bordspellen. Van klassiekers zoals Monopoly en Scrabble tot meeslepende avonturen zoals HeroQuest en Axis & Allies, deze betoverende spellen brengen je terug naar een tijdperk vol plezier en spanning. Herbeleef je favoriete momenten en creëer nieuwe herinneringen met deze tijdloze en geliefde bordspellen uit de jaren 90.

De Kwakzalvers van Kakelenburg Bordspel

In dit tactische familiespel met meer dan 2000 combinatiemogelijkheden wordt het bekende deckbuildingssysteem gecombineerd met het spannende "push your luck"-mechanisme. In het dorp Kakelenburg komen jaarlijks de beste kwakzalvers samen om geneesmiddelen tegen allerlei kwaaltjes te brouwen. Elke speler maakt gebruik van zijn eigen voorraadbuidel om ingrediënten te verzamelen en een perfecte drank te maken. Maar pas op voor knalerwten, want die kunnen alles doen exploderen! Het is verstandig om op tijd te stoppen en met de verdiende punten waardevolle ingrediënten te kopen. Met de steeds groeiende voorraadbuidel kunnen volgende drankjes nog beter worden.
De Kwakzalvers van Kakelenburg Bordspel

De Zoektocht naar El Dorado

Ga op expeditie naar El Dorado, de legendarische gouden stad. Baan je een weg door de jungle, steek rivieren over en onderhandel met lokale stammen om als eerste het eindpunt te bereiken. Beweeg je speelfiguur met behulp van kaarten en koop nieuwe, krachtigere kaarten om toe te voegen aan je stapel. Gebruik groene kaarten om door de jungle te gaan, blauwe kaarten om over water te reizen en gele kaarten om de beste kaarten te kopen. Pas slim je kaarten aan om je eigen stapel te creëren. Geschikt voor beginners en gevorderden, met extra regels voor ervaren spelers.
De Zoektocht naar El Dorado

Dixit Basisspel

Dixit is een gezellig en sprookjesachtig bordspel dat draait om het inschatten van je medespelers en de vrije loop laten gaan van je verbeelding. Raad jij de kaart van de verteller? Het spel bevat prachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn en weinig spelregels, wat het geschikt maakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Dixit stimuleert de fantasie en creativiteit, is eenvoudig te leren en blijft herspeelbaar. Met diverse uitbreidingen beschikbaar en ruimte voor 2 uitbreidingen in de speldoos, is het spel ideaal voor 3-6 spelers met een speelduur van 30 minuten. Laat je verbeelding de vrije loop gaan met Dixit!
Dixit Basisspel

Paleo

In Paleo, een coöperatief spel, moeten spelers als volkstam samenwerken om te overleven en vooruitgang te boeken. Echter, er loert gevaar in de vorm van wilde dieren, stormen en andere stammen. Elke speler heeft een groep mensen uit de stam, waaronder vrouwelijke krijgers, uitvindsters en verkenners. Samen verkennen ze de omgeving en komen ze telkens nieuwe avonturen tegen. Het spel draait om het ontdekken van nieuwe dingen en spelers worden voortdurend uitgedaagd. Met tien verschillende modules die gecombineerd kunnen worden, is elk potje uniek. Kunnen jullie overleven en jullie stempel op de geschiedenis drukken door de grotschildering af te maken?
Paleo

Wingspan

Wingspan is een spannend vogelspel waarin tactiek de sleutel is. Plaats vogels in jouw eigen natuurgebied, dat uit drie verschillende omgevingen bestaat. In het bos verzamelen de vogels voedsel, de weide zorgt voor eieren en het moeras geeft meer vogelkaarten. Laat je vogels slim samenwerken en behaal het meeste voordeel. Door tactische combinaties kun je meer eieren, kaarten of voedsel scoren dan je tegenstanders. Verzamel punten op verschillende manieren en na vier rondes wint degene met de meeste punten. Met 170 unieke vogelkaarten en bonuskaarten zorgt Wingspan voor oneindige variatie. Geniet ook van het fraaie speelmateriaal, zoals het vogelhuisje en de plastic eieren.
Wingspan

30 Seconds ® Everyday Life Bordspel

30 Seconds Everyday Life is een spectaculair partyspel dat perfect is voor feestjes en partijen. Het spel draait om het raden van alledaagse begrippen in teams. Binnen 30 seconden moet een speler zoveel mogelijk begrippen op een kaartje omschrijven, zodat het team zo veel mogelijk velden op het speelbord kan vooruitgaan. Een dobbelsteenworp kan de situatie echter nog veranderen. Het team dat als eerste de finish bereikt, wint. Deze speciale editie is geschikt voor jongere kinderen, omdat de begrippen gegarandeerd in het dagelijks leven voorkomen.
30 Seconds ® Everyday Life Bordspel

30 Seconds ® Bordspel

30 SECONDS®, het spectaculaire partyspel voor grote gezelschappen op feestjes en partijen! Speel in teams en probeer binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen je raadt, hoe meer velden je op het speelbord vooruit gaat. Maar pas op, een dobbelsteenworp kan alles veranderen! Speel dit uitdagende spel en test je denk- en praatvaardigheid. Ervaar uren speelplezier met familie en vrienden en beleef gegarandeerd een supergezellige tijd!
30 Seconds ® Bordspel

30 Seconds ® Junior Bordspel

Speciale kindereditie van dit spectaculair partyspel voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Je speelt in teams en probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen op een kaartje te omschrijven. Raad zoveel mogelijk begrippen om verder op het speelbord te komen. Een dobbelsteenworp kan de situatie veranderen. Welk team bereikt als eerste de finish? Deze editie bevat begrippen die aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor kinderen, waardoor ze een waardige tegenstander worden!
30 Seconds ® Junior Bordspel

30 Seconds Uitbreiding

Met deze uitbreidingsset van 30 Seconds zorg je voor nog meer variatie en uitdaging in het spel. De set bestaat uit maar liefst 240 kaarten en 2400 begrippen, waarvan meer dan 1000 nieuwe. Door oude begrippen te combineren met nieuwe, hebben spelers die het basisspel vaker hebben gespeeld geen voordeel meer. Met deze upgradeset ervaar je het spectaculaire partyspel voor teams opnieuw!
30 Seconds Uitbreiding

Azul

Het tactische bordspel Azul draait om het versieren van de muren van het koninklijk paleis van koning Manuel I. Geïnspireerd door de prachtige Azulejos-tegels uit het Alhambra in Zuid-Spanje, word jij uitgedaagd om soortgelijke decoratieve tegels te plaatsen. Dit abstracte en strategische spel is ontworpen om kritisch denken en creativiteit te stimuleren. Geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar oud, met een speelduur van 40 minuten. Elke speler heeft een eigen spelbord met patroonlijnen die verzameld moeten worden voordat de tegels op het bord gelegd kunnen worden.
Azul

Catan Basisspel

Het bekende handelsspel Catan is vernieuwd met miniatures en aangepast artwork voor een nog meeslepender spelervaring. Dit populaire spel, dat in 1999 werd bekroond tot Speelgoed van het Jaar, biedt interactie, geluk en tactische opties voor spelers van alle leeftijden. Begin met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Gooi met 2 dobbelstenen om grondstoffen te verzamelen en handel met de bank of medespelers om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Verdien punten door dorpen, steden, ontwikkelingskaarten, langste route en grootste riddermacht en win het spel door als eerste 10 punten te bereiken.
Catan Basisspel

Clown Games Houten Keezenspel

Dit oergezellige bordspel in houten uitvoering is echt Hollands! Keezen is een unieke combinatie van pesten en Mens Erger Je Niet. De spelkaart die je opgooit, bepaalt hoe je je pion mag verplaatsen. Zorg ervoor dat je als eerste al je pionnen op de thuishonken hebt en gebruik pestkaarten om je tegenstanders tegen te houden. Het spel bevat een houten dubbelzijdig spelbord van 40 x 40 cm voor 4 en 6 spelers, tegeltje met beknopte spelregels, uitgebreide spelregels, 24 houten pionnen in 6 kleuren en 78 speelkaarten. Geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar.
Clown Games Houten Keezenspel

Cluedo Leugenaars Editie

Speel het Cluedo Leugenaars Editie bordspel en ontdek de waarheid achter de moord op Dr. Black. Kies uit zes leugenkaarten en zes waarheidskaarten om je medespelers om de tuin te leiden. Lees de kaart hardop voor en blijf overtuigend, ook al vertel je een leugen. Verdacht? Druk dan op de leugenaarsknop om de waarheid te achterhalen. Onthul bewijskaarten om de zaak op te lossen en bekijk stilletjes de dossierenvelop om de juiste persoon te beschuldigen. Degene die de moordenaar correct beschuldigt, wint het spel. Handelsmerken en logo's zijn eigendom van Hasbro, Inc.
Cluedo Leugenaars Editie

De Kwakzalvers van Kakelenburg Bordspel

Dit spel combineert het beproefde deckbuildingssysteem met het populaire "push your luck" mechanisme. In Kakelenburg komen jaarlijks verschillende wonderdoktoren en beunhazen bijeen om drankjes tegen allerlei kwaaltjes te brouwen. Elke speler trekt ingrediënten uit zijn eigen voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is, maar let op voor knalerwten, want die kunnen de hele drank doen ontploffen! Het is verstandiger om op tijd te stoppen en een kleine portie te koken om zo kostbare ingrediënten te kunnen kopen. Met de opbrengst kan de voorraadbuidel gevuld worden met nog meer nuttige ingrediënten, wat kan resulteren in een betere en meer punten opleverende drank. Dit tactische familiespel biedt oneindige variatie dankzij meer dan 2000 combinatiemogelijkheden.
De Kwakzalvers van Kakelenburg Bordspel

De slimste mens ter wereld

Speel de populaire tv-quiz De Slimste Mens Ter Wereld gewoon thuis met het bordspel. Ontdek wie van jullie de slimste is in vijf spannende rondes. Verdien secondes in de Ronde 3-6-9, geef razendsnel antwoorden in de Ronde Open Deur, los de Puzzel op terwijl je secondes wegtikken, beantwoord vragen in de Ronde Ingelijst en ga de Finale aan met één vraag en vijf antwoorden. Het spel bevat meer dan 6000 verrassende vragen en antwoorden voor urenlang speelplezier. Speel je tegenstander naar 0 seconden en word De Slimste Mens ter Wereld!
De slimste mens ter wereld

Dixit Basisspel

Laat je verbeelding de vrije loop gaan met het sprookjesachtige spel Dixit! Dit gezellige bordspel daagt je uit om je medespelers goed in te schatten en de prachtige, interpretatieve kaarten te raden. Met weinig spelregels is het snel te leren en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Dixit stimuleert de fantasie en creativiteit, en blijft herspeelbaar dankzij diverse beschikbare uitbreidingen. Het spel kan gespeeld worden met 3 tot 6 spelers, heeft een speelduur van 30 minuten, en moedigt individuele creativiteit aan door het gebruik van zingen of rijmen bij het beschrijven van de kaarten.
Dixit Basisspel

Escape Room The Game Startersset

Beleef de spanning van een echte escape room nu thuis met de Escape Room The Game Startersset! Ontsnap uit de vier meegeleverde escape room avonturen binnen 60 minuten door puzzels op te lossen en mysteries te ontrafelen. Het spel is geschikt voor 3 tot 5 spelers vanaf 16 jaar en draait om teamwork, communicatie, vindingrijkheid, creativiteit en aandacht voor details. Kun jij binnen de tijd ontsnappen? Perfect voor liefhebbers van spannende spellen en winnaar van Speelgoed van het Jaar 2016. De startersset bevat een klok voor extra spanning.
Escape Room The Game Startersset

EXIT - De Verlaten Hut Breinbreker

EXIT: De Verlaten Hut is een uitdagend coöperatief escape room-spel waarbij je zo snel mogelijk moet ontsnappen uit een verlaten boshut. Binnen anderhalf uur moet je alle puzzels oplossen en codes breken om te kunnen ontsnappen. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen zijn vereist om dit spel tot een goed einde te brengen. Mocht je er echt niet uitkomen, dan zijn er tipkaarten beschikbaar om je op het juiste spoor te zetten. Let op: het spel is maar één keer speelbaar, maar zorgt voor een intense speelervaring net als in een "echte" escape room. Geschikt voor ervaren puzzelaars en escape room-liefhebbers. Niveau: Gevorderden.
EXIT - De Verlaten Hut Breinbreker

Jumbo Dammen

Het Damspel van Jumbo is een klassiek spel dat al eeuwenlang bekend is. Het is gemakkelijk te leren en geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De mogelijkheden zijn eindeloos en het spel wordt geleverd met een speelbord van karton. Daarnaast ontvang je 20 beige en 20 zwarte houten damschijven, evenals een handleiding om je op weg te helpen. Een tijdloos spel dat garant staat voor urenlang speelplezier!
Jumbo Dammen

Clown Games Keezenspel

Het Keezen bordspel van het merk Clown is een typisch Nederlands en gezellig familiespel! Het is een mix van pesten en Mens Erger Je Niet. De spelkaart die je omdraait, bepaalt welke zet je met je pion mag doen. Probeer als eerste al je pionnen thuis te krijgen en gebruik pestkaarten om te voorkomen dat je tegenstanders hetzelfde doel bereiken! Geschikt voor 2-6 spelers vanaf 6 jaar. Bevat een dubbelzijdig Keezen bordspel, 6 pionnen en 78 kaarten.
Clown Games Keezenspel

Round Schaakbord met Schaakstukken

Ben je een fan van uitdagende bordspellen en ga je geen enkele uitdaging uit de weg? Dan is schaken de perfecte hobby voor jou! Daag je vrienden en familie uit voor een spannend potje schaken en wie weet word jij wel de volgende Nederlands kampioen! Schaken is een klassiek bordspel dat de hersenen stimuleert en nooit uit de mode raakt. Het is geschikt voor zowel jong als oud en ideaal om verveling tegen te gaan. Met deze schaakset ben je altijd klaar voor een potje schaken, waar je ook bent!
Round Schaakbord met Schaakstukken

Mens Erger Je Niet!

Wie kent het niet, het meest gespeelde spel Mens Erger Je Niet! Een geweldige manier om regenachtige zondagmiddagen door te komen. Het speelbord is dubbelzijdig bedrukt, perfect voor zowel kleinere als grotere gezelschappen. Er zijn verschillende versies van het spel, dus speel ze allemaal! De inhoud van het spel bestaat uit een spelbord, 24 houten pionnen, een houten dobbelsteen en spelregels. Geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar.
Mens Erger Je Niet!

Monopoly Classic

Bereik het ultieme succes in het enige echte Monopoly Classic bordspel! Dit klassieke vastgoedspel staat garant voor plezier met familie en vrienden. Ontdek nostalgische momenten en beleef dit fantastische spel voor de eerste keer. De vernieuwde versie bevat nu ook pionnen in de vorm van een badeend, tyrannosaurus rex en pinguïn. Met tactiek en een beetje geluk koop, verkoop, onderhandel en ruil je om de ultieme rijkdom te bereiken. Word groot door straten, huizen en hotels te kopen zoals de Grote Markt Groningen en de Kalverstraat Amsterdam. Ideaal voor 3 tot 6 spelers vanaf 8 jaar, speeltijd van ongeveer 60 minuten.
Monopoly Classic

Identity Games Monopoly Efteling

Ontdek de betoverende wereld van de Efteling in deze speciale Nederlandse editie van Monopoly. Word de allesbepalende directeur van de Wereld vol Wonderen en zorg voor het succes van het park. Maak gebruik van de Kleine Boodschap- en Schatkistkaarten om je missie te voltooien en bied de bezoekers een sprookjesachtige overnachting aan. Pas op voor onverwachte gevaren en zorg ervoor dat de gasten optimaal van je park kunnen genieten. Durf jij de uitdaging aan te gaan en het spel te winnen?
Identity Games Monopoly Efteling

Monopoly Slechte Verliezers Bordspel

Speel Monopoly, maar dan voor de slechte verliezers! Verdien geld door frustrerende acties zoals de gevangenis ingaan, huur betalen en bankroet gaan. Gebruik de speciale Mr. Monopoly-pion om een voorsprong te krijgen op andere spelers. Dit spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en zal zorgen voor een hilarische spelletjesavond met de familie. Alle handelsmerken en kenmerken van het originele Monopoly-spel behoren toe aan Hasbro.
Monopoly Slechte Verliezers Bordspel

Mysterium

Lukt het jou om de moord op te lossen en de rust aan de geest te geven? In het coöperatieve spel Mysterium bevind je je in een spookhuis waar een rusteloze geest ronddwaalt die zijn eigen moord niet meer kan herinneren. Als mediums help je de geest om alle puzzelstukjes te vinden en het mysterie op te lossen. Het spel is een hersenkraker en geschikt voor 2 tot 7 spelers vanaf 10 jaar oud. De geest communiceert enkel via prachtig geïllustreerde kaarten, waarop hij aanwijzingen geeft over de locatie, het wapen en de moordenaar. Als medium moet je al je vaardigheden inzetten om te achterhalen wat er precies gebeurd is aan de hand van deze kaarten.
Mysterium

Pandemic

Ga de strijd aan tegen dodelijke ziektes die de wereld dreigen te verwoesten! In het spel Pandemic moet je samenwerken in een eliteteam van ziektebestrijders om de uitbraak te stoppen. Behandel de ziektes op de hotspots en zoek naar genezing voordat het te laat is. Ben jij gemotiveerd en heb je de juiste eigenschappen om de mensheid te redden? Dit strategische en coöperatieve spel is een hersenkraker voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar en duurt 45 minuten. Reis tussen steden, behandel geïnfecteerde gebieden, ontdek genezingen en zet onderzoeksstations op.
Pandemic

Jumbo Party & Co Family

Party & Co Family is een hilarisch spel voor het hele gezin. Imiteren, tekenen, je in bochten wringen en originele vragen beantwoorden zijn slechts enkele uitdagingen die je te wachten staan. Het spel kan gespeeld worden in maximaal 3 teams van 2 of meer spelers, of met maximaal 3 individuen. Kies uit het normale parcours van ongeveer 50 minuten, of het korte parcours van 25 minuten. De inhoud van het spel bestaat uit een speelbord, kaarthouder, kaartjes, uitdagingskaarten, PartyKubussen, PartyTekenbordje, stift, zandlopers, pionnen, dobbelsteen en spelregels. Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.
Jumbo Party & Co Family

Jumbo Pim Pam Pet Original 2018 Geen

Pim Pam Pet Original van Jumbo is het populaire vraag- en antwoordspel voor de hele familie! Gebruik de draaischijf om de beginletter van je antwoord te bepalen. Wie kan het snelst reageren? Bevat 40 kaarten met 80 vragen, een draaischijf en spelregels. Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.
Jumbo Pim Pam Pet Original 2018 Geen

Ravensburger Doolhof

Kun jij de schatten vinden in het spookachtige doolhof van Ravensburger? Dit geestige spel zit vol verrassingen, want de gangen veranderen telkens. Het lijkt wel alsof het spookt in het betoverende doolhof! Ondanks deze uitdaging kunnen kinderen vanaf 7 jaar proberen de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden met behulp van het spelbord, gangkaarten, doelkaarten en speelfiguren. Spelduur en spelregels zijn inbegrepen.
Ravensburger Doolhof

Reuze Ganzenbord

Dit REUZE Ganzenbord is een indrukwekkend spel met grote houten ganzen en een speelbord van 52x68 cm! De set bevat alles wat je nodig hebt: een reuzenspeelbord, 6 grote houten ganzen, 2 dobbelstenen en spelregels. Geniet van een groots spelplezier met dit fantastische ganzenbord!
Reuze Ganzenbord

Risk

Verover de wereld in het strategische spel Risk! Nu met verbeterde figuren en vernieuwde Missiekaarten. Het doel van het spel is simpel: verover de gebieden van je tegenstanders door het opbouwen van een leger, het verplaatsen van je troepen en de strijd aan te gaan. Inhoud: speelbord, legers met 40 infanterie, 12 cavalerie en 8 artillerie speelstukken, 56 RISK kaarten, 1 kartonnen doos, 5 dobbelstenen, 5 kartonnen legerkisten en spelregels. Geschikt voor 10 jaar en ouder, 2 tot 8 spelers en speeltijd van ongeveer 2 uur.
Risk

Goliath Rummikub The Original Classic

Rummikub, het bekende spel dat inzicht, durf en tactiek combineert! Maak slimme cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje en leg ze op tafel. Wie is als eerste klaar en wint het spel? In Rummikub zijn er 4 kleuren cijfers van 1 tot 13. Het doel is om al je steentjes als eerste kwijt te raken door reeksen op tafel te leggen. Dit kunnen dezelfde cijfers in verschillende kleuren zijn of een oplopende reeks van dezelfde kleur. Gebruik ook de jokers, die als troef kunnen dienen en elk getal vertegenwoordigen.
Goliath Rummikub The Original Classic

Jumbo Stratego Original

In Stratego Original van Jumbo is het jouw taak om de vlag van de Roodjassen te veroveren terwijl je je eigen vlag beschermt. Luitenant Jan Zonderland en zijn leger van Blauwhemden hebben dringend hulp nodig om de Roodjassen te verslaan. Wees een slimme strateeg en bedenk een geheime opstelling voor jouw leger voordat de spannende strijd begint. Gebruik je aanval om de vlag te veroveren, maar wees voorzichtig, want de rangen van de speelstukken bepalen of je wint of verliest. Bovendien loert er nog ander gevaar.
Jumbo Stratego Original

Goliath Triominos Deluxe

De Triominos Deluxe is een verbeterde versie van het originele Triominos spel. Het spel draait om tactisch spelen en het leggen van driehoekige stenen met nummers. Zoek naar kansen om zoveel mogelijk punten te scoren. Na het aanwijzen van een startspeler, legt elke speler om de beurt een steen aan op een manier dat de zijden passend zijn. Er zijn verschillende manieren om extra punten te verdienen, zoals het maken van een brug, zeshoek of dubbele zeshoek. Het spel bevat ook een straf voor het niet kunnen aanleggen van een steen.
Goliath Triominos Deluxe

Trivial Pursuit Classic

Verzamel je vrienden voor het originele trivia-spel dat de trend heeft gezet! De klassieke editie van Trivial Pursuit biedt het vertrouwde en geliefde spel, maar met een retro uitstraling uit de jaren 80! Met het bekende speelbord en 2400 vragen in 6 categorieën: Aardrijkskunde, Amusement, Geschiedenis, Kunst & Literatuur, Wetenschap & Natuur, Sport & Ontspanning. Spelers verplaatsen zich over het bord en beantwoorden vragen. Wanneer een speler op een categorievakje landt en de vraag correct beantwoordt, kan hij een partje van die kleur verdienen. De eerste speler die 6 verschillende gekleurde partjes verzamelt en de laatste beslissende vraag juist beantwoordt, wint! Deze klassieke Trivial Pursuit wordt geleverd met moderne vragen. Inhoud: Speelbord, 400 kaarten, 1 dobbelsteen, 6 speelwieltjes en 36 partjes.
Trivial Pursuit Classic

Wie is het?

Win het originele Wie is het? raadspel door te raden wie de ander is! In plaats van het vasthouden van cassettes, gaat dit spel terug naar de staande spelcassettes. Kies je geheime figuur en stel ja- en nee-vragen om te ontdekken wie de geheime figuur van je tegenstander is. Durf je te raden? Wees voorzichtig, want als je fout raadt, verlies je het spel! Speel een toernooi en word de Wie is het? kampioen door 5 keer te winnen. Geschikt voor 2 spelers vanaf 4 jaar oud. Speeltijd ongeveer 15 minuten.
Wie is het?