Uncategorized

Carcassonne uitbreidingen overzicht

DeSpellenWereld

Ben je op zoek naar een overzicht van de beste Carcassonne-uitbreidingen? Zoek niet verder! In dit artikel hebben we een lijst samengesteld met de meest populaire en spannende uitbreidingen voor het bekende bordspel Carcassonne. Of je nu een doorgewinterde speler bent of net begint met dit spel, met deze uitbreidingen voeg je gegarandeerd een nieuwe dimensie toe aan je speelervaring. Ontdek ze nu en upgrade je Carcassonne-avontuur!

Om het 20-jarige jubileum van Carcassonne te vieren, is er nu Carcassonne Jubileum! Naast een feestelijk ontwerp bevat deze versie mini-uitbreidingen, extra tegels en speciale stickers. De prachtig uitgevoerde tegels hebben glanzende details en met de stickers kun je je eigen meeples versieren. Het doel blijft hetzelfde: bouw een steeds groter wordende kaart van Carcassonne en scoor punten door strategisch meeples op wegen, steden en weiden te plaatsen. Deze jubileumeditie is perfect voor fans en nieuwkomers die kennis willen maken met Carcassonne. Speel Carcassonne Jubileum en beleef de klassieker opnieuw!
Carcassonne 20 Jaar Jubileumeditie Bordspel

Carcassonne: Amazone

Beleef het spectaculaire leven in het Amazonegebied met Carcassonne Amazone! Bouw hutten, plaats meeples en verken de kleine rivieren en dorpen om punten te verdienen. Bovendien kun je je boot over de Amazone verplaatsen als je geen speelstuk hebt. Verzamel punten voor handelaars, dieren en ook voor de positie van je boot op basis van kaaimannen en piranha''s. Met deze opzichzelfstaande versie van Carcassonne breid je de Amazone uit en beleef je op speelse wijze dit unieke gebied!
Carcassonne: Amazone

Carcassonne Basisspel

Ontdek het bekende legspel Carcassonne, waarbij spelers gezamenlijk de Franse stad opbouwen met wegen, steden, kloosters en weiden. Score punten door horigen in te zetten op afgebouwde projecten. Elke beurt leg je een landtegel neer en plaats je een horige, afhankelijk van de tegel. Het spel eindigt wanneer alle tegels zijn gelegd en degene met de meeste punten wint. Carcassonne is geliefd bij zowel families als veelspelers, vanwege de eenvoudige spelregels en de voldoende diepgang. Probeer nu onze online probeervariant en ontdek hoe je de verschillende Carcassonne-producten kunt combineren.
Carcassonne Basisspel

Carcassonne Big Box 3 Bordspel

In dit Carcassonnepakket vind je het basisspel samen met maar liefst 11 uitbreidingen, allemaal in een nieuw artwork! Met deze uitgebreide set kun je eindeloos variëren tijdens het spel. Daarnaast is het speelmateriaal praktisch op te bergen in de doos, zodat je altijd alles gemakkelijk bij de hand hebt. Dit pakket bevat onder andere de uitbreidingen Kathedralen & Herbergen, Kooplieden & Bouwmeesters, De Abt, De Rivier, De Vliegtuigen, De Veerboten, Nieuwsberichten, De Goudmijnen, Tovenaar & Heks, De Rovers en De Graancirkels.
Carcassonne Big Box 3 Bordspel

Carcassonne: Bruggen, Burchten en Bazaars Uitbreiding

De nieuwe versie van de uitbreiding op het populaire legspel Carcassonne, genaamd Bruggen, Burchten & Bazaars, biedt spelers nieuwe mogelijkheden en tactieken. Bouw bruggen over steden en kloosters en vergroot je wegen op een alternatieve manier. Bouw je een kleine stad af, dan kun je ervoor kiezen om er een burcht van te maken, in de hoop op meer punten later in het spel. Op de bazaar kunnen tegels geveild worden, waarbij je met punten moet betalen. Deze uitbreiding kan ook gecombineerd worden met Kathedralen & Herbergen om met 6 spelers te spelen.
Carcassonne: Bruggen, Burchten en Bazaars Uitbreiding

Carcassonne: Burgemeesters en Abdijen

De nieuwste uitbreiding voor het populaire legspel Carcassonne voegt een hele reeks spannende nieuwe elementen toe. Met burgemeesters die net zoveel waard zijn als het aantal schildjes in de stad, kun je strategisch meeples inzetten voor maximale punten. Daarnaast kun je herenboerderijen plaatsen, waardoor je alle boeren aan hun eigenaars teruggeeft en zelf punten scoort. Wagens kunnen na voltooiing van een stad, straat of klooster worden verplaatst naar een aangrenzend project. Verder kunnen abdijen gebruikt worden om gaten in het speelveld op te vullen en alles perfect af te bouwen. Ontdek hoe je de verschillende Carcassonne-producten kunt combineren voor eindeloos speelplezier!
Carcassonne: Burgemeesters en Abdijen

Carcassonne: De Draak, de Fee en de Jonkvrouw

De omgeving van Carcassonne wordt geteisterd door een rondzwervende draak. Dappere helden beschermen hun horigen tegen het monster met behulp van de fee. In de stad fl irten de jonkvrouw en ridders, terwijl boeren ontsnappen via magische poorten. Met de uitbreiding "De Draak, de Fee en de Jonkvrouw" wordt Carcassonne een echt sprookje! Combineer de verschillende Carcassonne-producten om je spelervaring uit te breiden.
Carcassonne: De Draak, de Fee en de Jonkvrouw

Carcassonne: Graaf, Koning en Consorten Uitbreiding

Combineer de verschillende Carcassonne-producten door de mini-uitbreidingen toe te voegen aan het basisspel. In De Graaf van Carcassonne kunnen spelers hun horigen "reserveren" en op het laatste moment inzetten tijdens een telling. In Carcassonne: Rivier II bouwen spelers een vertakkende rivier aan het begin van het spel, wat extra uitdaging biedt bij het leggen van landtegels. In Carcassonne: Koning & Roofridder wordt er beloond voor het bouwen van de grootste stad of langste weg. In Carcassonne: Cultusplaatsen & Ketters dagen ketters spelers uit op cultusplaatsen naast kloosters. Voeg deze uitbreidingen toe om het spelverloop nog gevarieerder te maken.
Carcassonne: Graaf, Koning en Consorten Uitbreiding

Carcassonne: Het Circus Uitbreiding

Breid het populaire legspel Carcassonne uit met Het Circus! Het circus trekt door de omgeving van Carcassonne en overal waar het neerstrijkt, komen meeples samen. Plaats je meeples dichtbij de circustent om extra punten te verdienen op basis van een gedekte dierfiche onder de tent. Ook kun je je meeples nu als artiest gebruiken en 5 punten per stuk verdienen tijdens speciale puntentellingen. Circusdirecteuren zijn gewone meeples, maar krijgen extra punten als ze in de buurt van het circus of artiesten werken. Combineer deze uitbreiding met het basisspel voor maximaal 5 spelers, of voeg Kathedralen & Herbergen toe voor nog een extra speler. We raden aan om deze uitbreiding alleen te combineren met het nieuwste basisspel van Carcassonne uit 2016 voor de beste speelervaring, maar Het Circus kan ook gespeeld worden met het oude basisspel en andere uitbreidingen. De tegels hebben nieuwe tekeningen, maar de achterkanten zijn hetzelfde gebleven. Wil je weten hoe je verschillende Carcassonne-producten combineert?
Carcassonne: Het Circus Uitbreiding

Carcassonne Junior

Carcassonne Junior is een vereenvoudigde, kindvriendelijke versie van het bekende basisspel Carcassonne. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, bevat het spel 8 houten speelstukken - de kinderen van Carcassonne. Het doel is om landtegels aan elkaar te leggen en jouw speelstukken op wegen te plaatsen die afgebouwd zijn en jouw kleur hebben. Wie als eerste al zijn speelstukken op het landschap heeft gezet, wint het spel. Carcassonne Junior is bekroond als Spel van het Jaar 2012 in de categorie 3-6 jaar.
Carcassonne Junior

Carcassonne: Kathedralen & Herbergen

Speel Carcassonne nu met zes spelers en profiteer van nieuwe tegels met herbergen en kathedralen. Bouw wegen met een herberg voor extra punten, maar zorg ervoor dat ze voltooid zijn aan het einde van het spel. Hetzelfde geldt voor steden met kathedralen. Daarnaast krijgt iedere speler een extra krachtige horige en zijn er horigen in een zesde kleur toegevoegd. Combineer Carcassonne: Kathedralen & Herbergen eenvoudig met andere Carcassonne-producten voor meer variatie en tactische speelmogelijkheden.
Carcassonne: Kathedralen & Herbergen

Carcassonne: Kooplieden & Bouwmeesters

Kooplieden en Bouwmeesters is de tweede uitbreiding op het spel Carcassonne. Het voegt spannende nieuwe regels toe, waaronder handelswaren in steden en varkens die extra punten opleveren aan het einde van het spel. Daarnaast kan een bouwmeester op een weg worden geplaatst, waardoor je een extra tegel kunt trekken bij het verlengen van de weg. Combineer deze uitbreiding met andere Carcassonne-producten om het spel op een geheel nieuwe manier te ervaren.
Carcassonne: Kooplieden & Bouwmeesters

Carcassonne origineel

In het bekende Carcassonne legspel bouwen spelers gezamenlijk de stad op met wegen, steden, kloosters en weiden. Elke beurt legt een speler een landtegel neer en plaatst een horige, afhankelijk van het type tegel. Punten worden gescoord voor afgebouwde projecten. Er mogen maximaal één horige op een project staan, maar als twee delen worden verbonden, kunnen er meer horigen op komen. De speler met de meeste horigen op een afgebouwd project krijgt punten. Het spel eindigt wanneer alle tegels zijn gelegd en degene met de meeste punten wint. Carcassonne is populair bij zowel families als veelspelers vanwege de eenvoudige spelregels en de diepgang. Iedereen heeft een kans om te winnen door het vleugje geluk.
Carcassonne origineel

Carcassonne: Schapen & Heuvels

Breid je geliefde legspel Carcassonne uit met deze nieuwe versie met vernieuwd artwork. Gebruik je herder om schaapsfiches uit de buidel te trekken, maar wees voorzichtig want het trekken van een wolfsfiche kost je al je schapen. Meeples op landtegels met heuvels brengen een gelijkspel in jouw voordeel. Monniken op kloosters verdienen extra punten voor wijngaarden in hun buurt. Deze uitbreiding biedt nieuwe mogelijkheden om punten te scoren: schaapsfiches, wijngaarden en meeples op heuvels tellen zelfs dubbel! Combineer deze uitbreiding met Carcassonne: Kathedralen & Herbergen met behulp van de zesde herder. Aantal spelers: 2-5 (6 met Carcassonne: Kathedralen & Herbergen).
Carcassonne: Schapen & Heuvels

Carcassonne: Stille Zuidzee Bordspel

Carcassonne Stille Zuidzee is een opzichzelfstaande versie van het bekende legspel. Bouw vlonders, eilanden, markten en zeevlakten af en zet eilandbewoners in om goederen als schelpen, vis en bananen te ontvangen. Lever deze producten aan handelsschepen om punten te verdienen. Vissersboten zorgen voor vroege tellingen van zeevlakten. In tegenstelling tot het basisspel, ontvang je bij het afbouwen van een project nu goederen die je in combinaties aan een schip moet leveren. Deze schipfiches zijn aan het einde van het spel punten waard. Carcassonne Stille Zuidzee biedt uren speelplezier voor zowel beginners als ervaren spelers.
Carcassonne: Stille Zuidzee Bordspel

Carcassonne: Door Berg En Dal

White Goblin Games Carcassonnee: berg en dal gezelschapsspel is makkelijk, leuk en spannend! Ontdek een prachtig landschap vol fruitbomen, graanvelden en zonnebloemen. Iedereen wordt verleid door sappige appels en zoete aardbeien. Deze nieuwe Carcassonne variant heeft simpele regels en is geschikt voor nieuwe spelers, maar biedt ook strategische keuzes voor ervaren Carcassonne spelers. Wie de beste oogst heeft, veel rondreist en de meeste dieren bezit, heeft de beste kans op de overwinning. Inclusief 73 landschapstegels, 33 oogstfiches, 25 meeples, 10 stallen, 5 50/100-tegels, 1 scorespoor en spelregels. Geschikt voor spelers vanaf 7 jaar.
Carcassonne: Door Berg En Dal