Uncategorized

Beste bordspellen ooit

DeSpellenWereld

Ben je op zoek naar de beste bordspellen ooit? Zoek niet verder! In dit artikel presenteren we een overzicht van de meest geliefde en spannende bordspellen die je absoluut moet spelen. Of je nu een fanatieke speler bent of gewoon op zoek bent naar een leuke activiteit voor het hele gezin, deze lijst van de beste bordspellen biedt voor ieder wat wils, van strategisch tot hilarisch plezier. Ontdek welke spellen de tand des tijds hebben doorstaan en waarom ze tot de absolute favorieten behoren!

30 Seconds ® Bordspel

Wie wint de race naar de finish? Geweldig partyspel voor grote groepen. Speel in teams en probeer binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen te omschrijven. Hoe meer begrippen geraden worden, hoe verder je op het speelbord mag. Een dobbelsteen kan alles veranderen. 30 SECONDS®, het uitdagende spel dat je uitdaagt om snel te denken en praten, biedt urenlang plezier met familie en vrienden. Supergezelligheid gegarandeerd!
30 Seconds ® Bordspel

30 Seconds Junior Bordspel

Deze bijzondere kinderversie van het spectaculaire partyspel voor teams is perfect voor grote groepen op feestjes en partijen. Je speelt in teams en probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen je raadt, hoe verder je op het speelbord mag. Maar pas op, de dobbelsteen kan alles veranderen! Welk team bereikt als eerste de finish? Deze kinderversie bevat begrippen die aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor jonge spelers. Daag nu ook kinderen uit voor een spannende strijd! (85 woorden)
30 Seconds Junior Bordspel

30 Seconds Uitbreiding

Met de uitbreiding van 30 Seconds kun je genieten van nog meer variatie en uitdaging! Deze set bevat 240 kaarten en maar liefst 2400 begrippen, waarvan meer dan 1000 gloednieuw zijn. Oude begrippen zijn op een nieuwe manier gecombineerd, zodat zelfs ervaren spelers geen voorsprong meer hebben. Met deze upgradeset kun je dit spectaculaire partyspel voor teams opnieuw beleven!
30 Seconds Uitbreiding

Beverbende Kaartspel

Beverbende is een perfect spel voor gezinnen met kinderen. Combineer het ook met Beverclan voor nog meer speelplezier! In Beverbende worden tactiek en geheugen gecombineerd. Leg 4 kaarten met strafpunten voor je neer, maar je mag er maar twee bekijken. Bij je beurt trek je een kaart en voer je een actie uit. Ruil bijvoorbeeld een kaart met één van je gedekte kaarten of beïnvloed de kaarten van andere spelers. Degene met de minste strafpunten wint de ronde.
Beverbende Kaartspel

Boonanza Kaartspel

Boonanza is een communicatief kaartspel waarin spelers bonen verbouwen op hun akkers en elkaar proberen af te troggelen. Elke speler krijgt 5 bonenkaarten en moet deze in volgorde vasthouden. Iedere speler heeft ook twee bonenvelden waarop ze bonen kunnen verbouwen. Tijdens je beurt moet je de eerste kaart verbouwen en mag je de tweede kaart verbouwen of verhandelen. Door bonen te verhandelen kan je meer geld verdienen en je bonenveld meer waard maken. Je kan ook eens, per spel, een extra bonenveld kopen voor drie thalers. Het spel is afgelopen als de bonenkaarten drie keer zijn doorgespeeld en de speler met het meeste geld wint.
Boonanza Kaartspel

Catan Basisspel

De nieuwste editie van het populaire handelsspel Catan is nu nog meeslepender dankzij de toevoeging van miniaturen en volledig aangepast artwork. Het spel, dat in 1999 werd uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar, biedt plezier voor iedereen door de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden. Bouw dorpen, straten en steden op een variabel speelbord en verdien punten door grondstoffen te verzamelen en te handelen. Let op voor de struikrover en zorg dat je de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht hebt. Wie als eerste 10 punten behaalt, wint het spel!
Catan Basisspel

Catan: Piraten en Ontdekkers

Ontdek nieuwe gebieden en vaar met schepen in deze vierde grote uitbreiding van het populaire bordspel. Met verschillende scenario's die stap voor stap nieuwe spelregels introduceren. Het inleidende scenario "Land in Zicht" biedt de mogelijkheid om daadwerkelijk met je schip te varen, dorpen uit te bouwen en beloningen te ontvangen. Piratenschepen zorgen voor uitdaging en missiespelregels geven extra punten. Alle andere scenario's worden met de nieuwe spelregels gespeeld.
Catan: Piraten en Ontdekkers

Cluedo Leugenaars Editie

Het Cluedo Leugenaars Editie bordspel draait om het ontdekken van de waarheid, zelfs als dat betekent dat je moet liegen. Spelers proberen te achterhalen wie Dr. Black heeft vermoord in het herenhuis door gebruik te maken van onderzoekskaarten, waarvan sommige leugenkaarten en andere waarheidskaarten zijn. Spelers kiezen een kaart en delen deze hardop met de andere spelers, terwijl ze proberen hen te overtuigen dat ze de waarheid spreken, ook al is dat niet zo. Als iemand denkt dat het een leugen is, kunnen ze de speler met de kaart ontmaskeren met een druk op de leugenaarsknop. Er wordt dan een bewijskaart onthuld die de spelers een stap dichter bij de oplossing van de zaak brengt. De speler die de juiste persoon beschuldigt, wint het spel! Alle gerelateerde handelsmerken en logo's zijn eigendom van Hasbro, Inc.
Cluedo Leugenaars Editie

Dobble Classic

Dobble is een vlot kaartspel dat geschikt is voor jong en oud! Het vereist snelle reflexen en goede observatievaardigheden om te winnen. Je moet het overeenkomstige symbool als eerste herkennen en de ronde winnen. Elke ronde blijft boeiend, want er is maar één andere kaart met dezelfde afbeeldingen. Als je het symbool als eerste herkent, mag je volgens de regels van de mini-spelletjes een kaart nemen, plaatsen of afleggen. Dobble is educatief, bevordert de hand-oog coördinatie en stimuleert concentratie, motoriek en snelheid. Het is geschikt voor 2-8 spelers en duurt 15 minuten. Vanaf 6 jaar oud.
Dobble Classic

Imploding Kittens Exploding Kittens Uitbreiding Nederlandstalig Kaartspel

Imploding Kittens is de eerste uitbreiding voor het bekroonde kaartspel Exploding Kittens. Om dit uitbreidingspakket te spelen, heb je het basisspel Exploding Kittens nodig. Het bevat 20 nieuwe kaarten voor nog meer actie en een imploderende kitten waardoor je het spel met 6 spelers kunt spelen. Daarnaast zit er ook een levensgrote "Cone of Shame" bij, die essentieel is voor het spel. Net als het basisspel zijn de kaarten voorzien van hilarische illustraties van The Oatmeal. Inhoud: 20 spelkaarten, 1 Cone of Shame en spelregels. Let op: Nederlandstalige versie van het basisspel vereist.
Imploding Kittens Exploding Kittens Uitbreiding Nederlandstalig Kaartspel

Exploding Kittens NSFW 18+ Editie

Ontdek de spannende NSFW-editie van Exploding Kittens! Deze speciale 18+ editie bevat het complete spel, maar met expliciete en aanstootgevende artwork op elke kaart. Speel dit spel zelfstandig of combineer het met het originele Nederlandstalige basisspel voor maximaal 9 spelers.
Exploding Kittens NSFW 18+ Editie

Jumbo Dammen

Het Jumbo Dammen spel is een klassiek damspel dat geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar. De spelregels zijn eenvoudig te leren en de mogelijkheden zijn eindeloos. Het spel bevat een kartonnen speelbord en wordt geleverd met 20 beige houten damschijven en 20 zwarte houten damschijven. Een handleiding is inbegrepen.
Jumbo Dammen

Ligretto

Het razend populaire kaartspel Ligretto is een supersnel spel waarbij spelers zo snel mogelijk van hun kaarten af proberen te komen. Met snelheid, goede combinaties en snelle reacties is het van groot belang om te winnen! Het spel kan door iedereen tegelijk gespeeld worden, wat hilarische situaties oplevert. Dit basisspel, Ligretto Blauw, is geschikt voor 2 tot 4 spelers en bevat 160 kaarten en spelregels. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Ligretto

Mens Erger Je Niet!

Het beroemde en geliefde spel Mens Erger Je Niet! is nu verkrijgbaar in de originele uitvoering. Ideaal om regenachtige zondagmiddagen mee door te brengen, maar eigenlijk altijd een vermakelijk spel. Het tweezijdig bedrukte speelbord biedt keuze voor kleine gezelschappen (4 spelers) en grotere (6 spelers). Ontdek alle verschillende versies van Mens Erger Je Niet en geniet van uren speelplezier. Inclusief spelbord, 24 houten pionnen, 1 houten dobbelsteen en spelregels. Geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar.
Mens Erger Je Niet!

Monopoly Classic

Win met Monopoly Classic en word de ultieme vastgoedkoning! Het enige echte bordspel zorgt al jaren voor plezier met familie en vrienden. Dit vernieuwde klassieke spel bevat nu ook de badeend, tyrannosaurus rex en pinguïn als pionnen. Met tactiek en een beetje geluk koop, verkoop, onderhandel en ruil je je weg naar ultieme rijkdom. Bouw huizen en hotels op straten zoals de Grote Markt Groningen en de Kalverstraat Amsterdam. Het spel bevat een speelbord, pionnen, eigendomsbewijzen, kanskaarten, algemeen fonds kaarten, huizen, hotels, dobbelstenen, speelgeld en spelregels. Geschikt voor 8 jaar en ouder, 3 tot 6 spelers, speeltijd ca. 60 minuten.
Monopoly Classic

Identity Games Monopoly Efteling

De Nederlandse Efteling-editie van Monopoly van Identity Games biedt een betoverende nieuwe ervaring. Word de directeur van de Wereld vol Wonderen en zorg voor het succes van het park. Geniet van bekende attracties en bied sprookjesachtige overnachtingen aan. Kleine Boodschap- en Schatkistkaarten kunnen je helpen, maar let op voor onverwachte gevaren. Kan jij de bezoekers het meest laten genieten en het spel winnen?
Identity Games Monopoly Efteling

Monopoly Friends

Beleef ongekend plezier met het Friends-editie Monopoly-bordspel! Het bordspel is volledig geïnspireerd op de legendarische televisiereeks en bevat alle plaatsen, personages en uitspraken. Beweeg over het bord als Ross, Rachel, Phoebe, Monica, Joey of Chandler en herbeleef iconische Friends-momenten, zoals de 'lange prikstok' en de trouwdag van Monica en Chandler. De Kans- en Algemeen Fondskaarten zijn omgedoopt tot Appartement 19 en Appartement 20, huizen zijn koffiemokken en hotels zijn bankstellen. Koop, verkoop, droom en plan om alles in je bezit te krijgen. Voldoet aan copyright van Warner Bros. Entertainment Inc. en handelsmerken van Hasbro.
Monopoly Friends

Monopoly Slechte Verliezers

Verras je tegenstanders met het hilarische bordspel Monopoly voor slechte verliezers! In deze variatie op het bekende spel maak je als verliezer juist kans om te winnen. Verdien geld door normaal frustrerende acties uit te voeren, zoals naar de gevangenis gaan of huur betalen. Gebruik de grote Mr. Monopoly-pion om jezelf een voorsprong te geven. Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en gegarandeerd een geweldige spelletjesavond met de familie. Handelsmerken van Hasbro zijn onder andere de namen en logo's van Hasbro, Hasbro Gaming, Parker Brothers en Monopoly, het ontwerp van het spelbord, de hoekvakken, Mr. Monopoly en de pionnen.
Monopoly Slechte Verliezers

Jumbo Party & Co Family

Het hilarische en uitdagende partyspel Party & Co Family is nu beschikbaar voor de hele familie! Imiteren, tekenen, originele vragen beantwoorden en grappige uitdagingen overwinnen zorgen voor veel plezier tijdens het spel. Het kan gespeeld worden in teams van maximaal 2 spelers of individueel met maximaal 3 spelers. Het speelbord kan op twee verschillende manieren worden gebruikt, waarbij het normale parcours ongeveer 50 minuten duurt en het korte parcours ongeveer 25 minuten. Het spel bevat diverse spelonderdelen zoals kaartjes, uitdagingskaarten, PartyKubussen, een PartyTekenbordje, een afwisbare stift, zandlopers, pionnen, een dobbelsteen en spelregels. Party & Co Family is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.
Jumbo Party & Co Family

Jumbo Pim Pam Pet Original 2018

Pim Pam Pet Original van Jumbo is het populairste vraag- en antwoordspel voor de hele familie! Met de draaischijf wordt de beginletter van je antwoord bepaald. Wie reageert het snelst? Bevat 40 kaarten met 80 vragen, een draaischijf en spelregels. Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.
Jumbo Pim Pam Pet Original 2018

Ravensburger Doolhof

Ben jij dapper genoeg om de schatten te vinden in het spookachtige doolhof? Het Doolhof van Ravensburger is een spannend spel vol verrassingen, waarbij de gangen continu veranderen alsof er een spook rondwaart. De betoverde doolhof lijkt het je moeilijk te maken, maar wie weet toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden? In de doos vind je 1 spelbord, 34 gangkaarten, 24 doelkaarten, 4 speelfiguren en de spelregels. Geschikt voor durfals vanaf 7 jaar.
Ravensburger Doolhof

Reuze Ganzenbord

De REUZE Ganzenbord is absoluut indrukwekkend. Dit spel bevat een gigantisch speelbord van 52x68 cm, met grote, houten ganzen en twee dobbelstenen om het spel mee te spelen. De inhoud van het spel bestaat uit een reuzenspeelbord, zes grote houten ganzen, twee dobbelstenen en de spelregels. Met deze set kan je gegarandeerd genieten van urenlang speelplezier met familie en vrienden.
Reuze Ganzenbord

Risk

Ga de uitdaging aan in het strategische spel Risk! Met vernieuwde figuren en Missiekaarten is dit spel beter dan ooit. Het doel is simpel: verover de gebieden van je tegenstanders door een leger op te bouwen, troepen te verplaatsen en te vechten. Wie zal de hele wereld veroveren? De inhoud van het spel bestaat uit een speelbord, legers met verschillende speelstukken, RISK kaarten, dobbelstenen, legerkisten en spelregels. Geschikt voor spelers vanaf 10 jaar, met 2 tot 8 spelers en een speeltijd van ongeveer 2 uur.
Risk

Goliath Rummikub The Original Classic

Rummikub, het bekende spel waarin je cijferreeksen maakt met gekleurde cijfers. Wie legt de slimste combinaties en wordt de eerste die alle cijfers op tafel heeft liggen? Het spel vraagt om inzicht, durf en tactiek. Met 4 kleuren cijfers genummerd van 1 tot 13 is het jouw doel om als eerste al deze steentjes kwijt te raken. Leg reeksen met dezelfde cijfers in verschillende kleuren of een oplopende reeks van dezelfde kleur. En vergeet de handige jokers niet, die je kunt gebruiken voor elk getal. Een strategische troef!
Goliath Rummikub The Original Classic

SET

Zoek en roep "SET!" in dit zenuwslopende reactiespel met 12 kaarten. Er zijn vier eigenschappen in drie variaties: kleur, hoeveelheid, vulling en vorm. Vind een set van drie kaarten waarvan de variaties helemaal gelijk zijn of juist helemaal verschillend. Juist geraden? Je mag de kaarten houden. Fout geraden? Probeer het opnieuw nadat een andere speler een correcte set heeft gevonden. Wie verzamelt uiteindelijk de meeste kaarten?
SET

Jumbo Stratego Original 1.0

Stratego Original van Jumbo is het klassieke bordspel waarbij je de vlag van je tegenstander moet veroveren terwijl je je eigen vlag beschermt. Help luitenant Jan Zonderland en zijn Blauwhemden om het leger van de Roodjassen te verslaan. Bedenk een strategische opstelling met je leger, spionne en bommen en ga de strijd aan. Let op de rangen van de speelstukken, want alleen dan kun je de vlag veroveren en zegevieren. Maar pas op voor ander gevaar dat op de loer ligt. Durf jij het avontuur aan te gaan?
Jumbo Stratego Original 1.0

Goliath Triominos Deluxe

Triominos Deluxe is een strategisch spel met genummerde, driehoekige stenen. Leg snel stenen met slimme zetten en verzamel zoveel mogelijk punten. Het spel draait niet alleen om inzicht, maar ook om tactisch spel. Sommige gelegde figuren leveren namelijk extra punten op. Het spel begint met het aanwijzen van een startspeler, die een steen in het midden van de tafel legt en punten scoort. Vervolgens leggen de volgende spelers één steen per beurt op een passende manier. Er zijn verschillende manieren om extra punten te verdienen, zoals een brug (40 punten), zeshoek (50 punten) en dubbele zeshoek (60 punten). Deze punten worden opgeteld bij de waarde van je steen. Als je geen stenen kunt leggen, moet je een extra steen uit de voorraad nemen, maar dit kost wel 5 punten.
Goliath Triominos Deluxe

Trivial Pursuit Classic

Verzamel je vrienden voor het originele trivia-spel dat nu in een retro jaren 80 jasje komt! Deze klassieke editie van Trivial Pursuit bevat het vertrouwde spelbord en 2400 vragen in 6 categorieën: Aardrijkskunde, Amusement, Geschiedenis, Kunst & Literatuur, Wetenschap & Natuur en Sport & Ontspanning. Verplaats je over het bord en beantwoord vragen. Verdien partjes door vragen correct te beantwoorden op de categorievakjes. De eerste speler die 6 verschillende gekleurde partjes verzamelt en de laatste beslissende vraag juist beantwoordt, is de winnaar! Een klassieke triviant met een modern sausje. Inclusief speelbord, 400 kaarten, dobbelsteen, 6 speelwieltjes en 36 partjes.
Trivial Pursuit Classic

UNO

UNO is een kaartspel waarbij je de eerder gespeelde kaart moet trotseren met een kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Wees echter voorzichtig met de actiekaarten en let goed op de bluf van je tegenstander. Het spel lijkt veel op het bekende kaartspel Pesten, maar heeft alleen cijferkaarten van 0 tot 9 en speciale (pest)kaarten. Degene die als eerste al zijn kaarten uitspeelt, wint het spel. In totaal zitten er 108 verschillende kaarten in het spel, inclusief cijferkaarten in vier kleuren en speciale kaarten zoals beurt overslaan, kleur wijzigen en spelersvolgorde omdraaien.
UNO

Wie is het?

Probeer te raden wie de ander is en win met dit originele Wie is het? raadspel! Dit spel, ook wel bekend als Guess Who?, laat je teruggaan naar de staande spelcassettes. Elke speler kiest een geheime figuur en stelt ja- en nee-vragen om uit te vinden wie de figuur van de tegenstander is. Raad je wie het is, dan win je. Maar let op, als je fout raadt, verlies je het spel! Speel een toernooi tegen elkaar: degene die 5 keer wint, wordt de Wie is het? kampioen. Voor 2 spelers vanaf 4 jaar oud. Speeltijd ongeveer 15 minuten. Volwassene moet het spel in elkaar zetten.
Wie is het?