Uncategorized

Bekende kaartspellen

DeSpellenWereld

Ben je op zoek naar een overzicht van bekende kaartspellen? Zoek niet verder! In dit artikel vind je een handige lijst met verschillende populaire kaartspellen, perfect om je avonden gevuld te houden met plezier en uitdaging. Van klassiekers zoals poker en blackjack tot verrassende nieuwkomers, ontdek de opwinding en het plezier dat deze bekende kaartspellen te bieden hebben.

Beverbende is het perfecte spel voor gezinnen met kinderen, en kan zelfs gecombineerd worden met Beverclan! In Beverbende draait alles om tactiek en geheugen. Je hebt 4 kaarten met strafpunten voor je liggen, maar je mag er maar 2 bekijken. Tijdens jouw beurt trek je een kaart en voer je daar een actie mee uit. Je kunt bijvoorbeeld een kaart ruilen met één van je gedekte kaarten of invloed uitoefenen op de kaarten van andere spelers. De speler met de minste strafpunten aan het einde, wint de ronde.
Beverbende Kaartspel

Boonanza Kaartspel

In dit communicatieve kaartspel handelen spelers met bonen, verbouwen ze op hun akkers en proberen ze de beste bonen van andere spelers af te troggelen. Verdien zoveel mogelijk geld! Elke speler heeft 5 bonenkaarten die ze in volgorde moeten houden. Daarnaast hebben ze twee bonenvelden waar ze bonen op kunnen verbouwen. Op je beurt, verbouw je de eerste kaart en mag je de tweede kaart uit je hand verbouwen. Vervolgens draai je twee nieuwe bonenkaarten om, die je kunt houden of verhandelen. Verhandelen kan nuttig zijn omdat een bonenveld meer waard is met meer kaarten van dezelfde soort. Als je een soort moet verbouwen die er niet ligt, moet je een andere verkopen. Je kunt een extra bonenveld kopen voor drie thalers. Het spel eindigt wanneer de bonenkaarten drie keer zijn doorgespeeld. Degene met het meeste geld wint. Boonanza is een interessant handelsspel van de auteur van Agricola en Le Havre. (96 woorden)
Boonanza Kaartspel

De Crew Kaartspel

Verken het mysterieuze heelal in De Crew, een uniek coöperatief kaartspel. Voltooi samen 50 missies en ontdek of er echt een mysterieuze planeet aan de rand van ons zonnestelsel bestaat. Spelers moeten slim op elkaar inspelen en volgens de regels van de missie een specifiek aangegeven aantal kaarten winnen. Communicatie is beperkt, waardoor praten soms onmogelijk is. Fouten kunnen leiden tot gefaalde missies. Hoe goed kunnen jullie als team samenwerken? Bevat ook een variant voor 2 spelers.
De Crew Kaartspel

De Grote Dalmuti Kaartspel

Het leven is oneerlijk, en dat geldt ook voor De Grote Dalmuti. In dit spel kun je in één beurt koning zijn en in de volgende weer een bediende. Strijd om de hoogste sociale klasse en word De Grote Dalmuti. Het doel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken, maar pas op voor de Narrenrevolutie en de sluwheid van je medespelers. Elke spelronde begint De Grote Dalmuti met de eerste slag door een willekeurige kaart of meerdere kaarten met dezelfde rang uit te spelen.
De Grote Dalmuti Kaartspel

Dobble Classic

Dobble is een leuk en educatief kaartspel voor jong en oud. Behendigheid en observatievermogen zijn cruciaal om te winnen. Elke ronde is spannend, omdat slechts één andere kaart dezelfde symbolen bevat. Als je het snelst het overeenkomstige symbool herkent, mag je een kaart nemen, plaatsen of afleggen volgens de regels van de mini-spelletjes. Dobble stimuleert hand-oog coördinatie, concentratie, motoriek en snelheid. Geschikt voor 2 tot 8 spelers, speelduur van 15 minuten. Ideaal voor kinderen vanaf 6 jaar om spelenderwijs te ontwikkelen en te leren.
Dobble Classic

Imploding Kittens Exploding Kittens Uitbreiding

Imploding Kittens is de eerste uitbreiding voor Exploding Kittens, het befaamde kaartspel dat als een van de beste wordt beschouwd. Om te kunnen spelen, moet je het basisspel in je bezit hebben. De uitbreiding bestaat uit 20 nieuwe kaarten, waarmee je 6 nieuwe acties kunt uitvoeren. Daarnaast is er een imploderende kitten die het mogelijk maakt om met 6 spelers te spelen. Ook bevat de uitbreiding een levensgrote "Cone of Shame" die een integraal onderdeel van het spel vormt. De kaarten zijn opnieuw voorzien van hilarische illustraties van The Oatmeal. Bevat 20 spelkaarten, 1 Cone of Shame en spelregels. Basisspel in het Nederlands is vereist.
Imploding Kittens Exploding Kittens Uitbreiding

Exploding Kittens NSFW 18+ Editie

De NSFW-editie van Exploding Kittens is voor spelers van 18 jaar en ouder en bevat alle kaarten van het basisspel, maar dan met expliciete inhoud. Je kunt dit spel los spelen of combineren met het originele Nederlandstalige basisspel voor maximaal 9 spelers.
Exploding Kittens NSFW 18+ Editie

Halli Galli

Doe mee aan dit spectaculaire reactiespel, perfect voor jong en oud! Elke speler heeft een stapel kaarten met vruchten erop. Draai om de beurt een kaart om en leg deze op de vorige kaarten. Er is altijd maar één kaart zichtbaar. Als er precies 5 keer dezelfde vrucht zichtbaar is, druk dan als eerste op de bel! Win alle open kaarten en blijf als laatste over. Halli Galli is zowel leerzaam als leuk voor kinderen, studenten en families die een simpel en gezellig spel willen spelen.
Halli Galli

Jatten

Jatten is een spannend spel waarin je kaarten van je tegenstanders steelt om je eigen verzameling op te bouwen. Het is moeilijk om te stoppen met stelen, maar als je te hebberig bent, ga je met lege handen naar huis! Tijdens je beurt speel je een kaart uit je hand in je verzameling en doe je een kaartinval bij een tegenstander. Je kunt ervoor kiezen om de getrokken kaart te houden of nog een kaart van dezelfde speler te trekken. Als twee gestolen kaarten hetzelfde nummer hebben, gaan ze terug naar de hand van de tegenstander. Als je op tijd stopt, mag je alle gestolen kaarten toevoegen aan je verzameling. Als je een oplichter trekt, mag je zelfs een kaart naar keuze stelen. De eerste speler die zes kaarten van dezelfde waarde verzamelt, wint het spel!
Jatten

LAMA Kaartspel

L.A.M.A. is een snel kaartspel waarbij het doel is om alle minpunten te vermijden. Elke beurt probeer je kaarten kwijt te raken en krijg je minpunten als dat niet lukt. Je kunt ervoor kiezen om te passen of een nieuwe kaart te trekken. Minpunten worden gegeven in de vorm van fiches. Als je al je kaarten weet weg te spelen, mag je een fiche teruggeven, waarvan de waarde kan variëren tussen 1 en 10. De speler met de minste minpunten wint aan het einde.
LAMA Kaartspel

Ligretto

Ligretto is een razendsnel kaartspel waarbij spelers proberen zo snel mogelijk van hun kaarten af te komen. Het is superpopulair dankzij de combinatie van snelheid, goede strategie en snelle reacties. Het spel creëert hilarische situaties doordat iedereen tegelijk speelt. Ligretto Blauw, het basisspel, is geschikt voor 2 tot 4 spelers. Het bevat 160 kaarten en spelregels. Geschikt vanaf 8 jaar.
Ligretto

Lost Cities: Het Kaartspel

Dit bluf- en planningsspel is perfect voor 2 spelers. Bouw expedities in 5 kleuren op door kaarten van laag naar hoog te leggen. Leg een handkaart in een expeditie of op een aflegstapel tijdens je beurt. Je kunt kaarten van de tegenstander vasthouden om hem dwars te zitten, maar dat betekent wel dat je minder ruimte hebt voor je eigen kaarten. Met weddenschapskaarten kun je de punten van een expeditie verveelvoudigen. Lost Cities: Het kaartspel heeft simpel te leren regels, maar biedt enorm veel tactische uitdagingen en mogelijkheden. Doordat het spel kort duurt, kun je meerdere potjes achter elkaar spelen!
Lost Cities: Het Kaartspel

Openhartig Dating

OpenUp! heeft de ‘Openhartig’-collectie uitgebreid met Openhartig Dating. Dit spel bevat meer dan 100 verrassende vragen om je date op een leuke en ontspannen manier beter te leren kennen. Of je nu nieuw bent in het daten of al meer ervaren, dit spel biedt de perfecte ijsbrekers. Om de beurt trek je een kaart met bijvoorbeeld vragen over je beste vriend(in), waar je op let bij een eerste ontmoeting of het meest avontuurlijke dat je hebt gedaan. Met Openhartig Dating creëer je onthullende en plezierige gesprekken, en leer je elkaar beter kennen.
Openhartig Dating

Party or Naughty Het ultieme drankspel

Het populaire Party or Naughty drankspel zorgt voor hilarische, spannende en uitdagende momenten tijdens een avond vol plezier. Het spel is de ultieme oplossing voor een gezellige avond, want de kaarten bevatten grappige, spannende en uitdagende opdrachten en vragen. De persoon die aan de beurt is trekt een kaart en moet de opdracht uitvoeren. Als de opdracht niet wordt uitgevoerd, moet er gedronken worden. Bij het voldoen aan de opdracht krijgt de persoon een punt. Zo wordt het weekend pas echt goed gevierd!
Party or Naughty Het ultieme drankspel

Tactic Paw Patrol 3-in-1:

Met Paw Patrol 3-in-1 haal je drie vrolijke spellen in huis! Deze doos bevat de klassiekers Lotto, Domino en Memo. Verzamel de kaarten op je afbeeldingskaart (Lotto), maak een ketting van plaatjes (Domino) en vind de paren (Memo). Gegarandeerd urenlang speelplezier voor de kinderen! De inhoud bestaat uit 4 legplaten, 72 kaartjes voor Lotto en Memo, 36 Domino kaartjes en spelregels.
Tactic Paw Patrol 3-in-1:

Ravensburger Koehandel Kaartspel

Wie wordt de trotse eigenaar van de prijskoe Bertha of een ander dier? Deze spannende koehandel kan behoorlijk chaotisch worden. Maar wie weet uiteindelijk wie voor de gek te houden? Alleen de slimste en meest listige bieder zal de meest winstgevende dieren bemachtigen en de koehandel van Ravensburger winnen! Bied verstandig en word de koning van de koehandel!
Ravensburger Koehandel Kaartspel

Saboteur Basisspel Kaartspel

Schatgravers en saboteurs strijden met elkaar in dit rollenkaartspel waarbij de vraag is aan welke kant iedereen staat. Elke speler krijgt een rollenkaart die aangeeft of ze een saboteur of een schatgravende dwerg zijn, maar dit blijft geheim. Spelers ontvangen kaarten met gangen, gereedschap en sabotagemogelijkheden. De schatgravers willen de schat vinden terwijl de saboteurs dit willen voorkomen door elkaars gereedschap te saboteren of gangen de verkeerde kant op te sturen. Door de onzekerheid kunnen bondgenoten ook gehinderd worden. De spelers die aan het einde de meeste beloningen hebben verzameld winnen het spel. Saboteur is geschikt voor groepen, maar ook leuk met minimaal 3 spelers.
Saboteur Basisspel Kaartspel

SET

Dit is een zenuwslopend reactiespel waar het hele gezin van kan genieten. Het doel is om drie kaarten te vinden die ofwel volledig verschillend ofwel volledig gelijk zijn aan elkaar in termen van kleur, hoeveelheid, vulling en vorm. Iedereen zoekt tegelijkertijd naar een set en als je er een vindt, roep je "SET!". Als je gelijk hebt, houd je de kaarten vast, maar als je het fout hebt, moet je wachten tot iemand anders een correcte set vindt. De persoon met de meeste kaarten aan het einde van het spel wint.
SET

Skip Bo Junior

Skip-Bo Junior is het perfecte kaartspel voor junioren. Met leuke dierenafbeeldingen is het eenvoudig te leren en geschikt voor alle leeftijden. Leg de kaarten in de juiste volgorde en speel als eerste al je kaarten weg om te winnen. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 4 jaar.
Skip Bo Junior

Take 5! Kaartspel

Take 5! is een spannend kaartspel waarin geluk, bluf en slim tellen centraal staan. Het spel bevat 104 kaarten met verschillende waarden en strafpunten. Elke speler krijgt er 10 en er liggen 4 kaarten open op tafel. Elke ronde kiest elke speler een kaart uit zijn hand en legt deze gedekt voor zich neer. De spelers draaien hun kaart tegelijk om en leggen deze aan de op tafel liggende kaarten aan, waarbij de speler met de laagste kaart begint. Wie de zesde kaart aan een rij moet leggen, moet de vijf kaarten van die rij als strafpunten nemen. Wie na 10 ronden de minste strafpunten heeft, wint. Take 5! is ideaal voor grotere groepen, zoals studenten en grotere families, die een snel en eenvoudig spelletje willen spelen.
Take 5! Kaartspel

The Mind - Kaartspel

The Mind is een uniek teamspel waarbij spelers moeten samenwerken zonder te communiceren. Het doel is om kaarten in volgorde uit te spelen zonder informatie uit te wisselen. Met 120 speelkaarten en spelregels, biedt The Mind een bijzondere team-ervaring waarbij spelers hun gedachten met elkaar moeten verbinden om elk level te voltooien en de overwinning te behalen. Na het voltooien van het laatste level zullen spelers op een roze wolk zweven. Zorg ervoor dat de "gezamenlijke klok" gelijk staat om in hetzelfde ritme kaarten uit te spelen.
The Mind - Kaartspel

Mattel Games UNO Kaartspel

UNO?! is een dynamisch kaartspel waarbij je de vorige kaart moet overtreffen met dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Let echter op de actiekaarten en houd het bluffen van je tegenstanders in de gaten! Dit spel lijkt sterk op het kaartspel Pesten, maar heeft nu cijfers van 0 tot 9 en speciale (pest)kaarten. De eerste speler die al zijn kaarten kwijtraakt, wint. UNO?! bevat in totaal 108 verschillende kaarten, inclusief cijfers 0 tot 9 in vier kleuren (geel, groen, rood en blauw). Elke kaart komt twee keer voor, behalve de 0. Naast de cijferkaarten zijn er nog 30 kaarten met speciale waarden zoals beurt overslaan, kleur wijzigen en spelersvolgorde omdraaien. Begin het spel met meerdere kaarten en zorg ervoor dat je de kleur of het symbool van de bovenste kaart op de stapel volgt.
Mattel Games UNO Kaartspel

De Weerwolven Van Wakkerdam Best Of basisspel

De Weerwolven Van Wakkerdam Best Of is een spannende en uitdagende variant van het bekende spel. Met nieuwe rollen en kaarten wordt het spel nog interessanter. Geschikt voor 8 tot 18 spelers, ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie. Of je nu een ervaren speler bent of nieuw, met De Weerwolven Van Wakkerdam Best Of beleef je veel plezier en spanning. Uitbreiding van je spelcollectie met de beste varianten van het spel.
De Weerwolven Van Wakkerdam Best Of basisspel